Terwijl bulls klaarzitten voor Ripple explosie stort waarde van de token in – wat is er aan de hand?

Home » Nieuws » Terwijl bulls klaarzitten voor Ripple explosie stort waarde van de token in – wat is er aan de hand?

XRP van Ripple Labs blijft mateloos populair onder investeerders en traders, maar op de koers van de token valt geen pijl te trekken. Waar de meeste tokens crypto’s de lijn volgen die Bitcoin (BTC) heeft ingezet, gaat het bij XRP alle kanten op.

Hoewel volgens sommige analisten een koersexplosie aanstaande is, slaan de cijfers juist dieprood uit. Welke kant gaat het op met Ripple?

De stand van zaken: Ripple kleurt rood

Menig trader zal zich op woensdagmiddag (3 januari) om 12:00 verslikt hebben in zijn broodje kaas: de XRP, die de hele dag rond de $0,62 had gestaan, daalde binnen enkele minuten tijd naar $0,534. Meerdere beoogde support levels werden overgeslagen. Uit analyses komt naar voren dat de crash ontstaan is vanwege angsten dat de Securities and Exchange Commission (SEC) geen spot Bitcoin ETF’s zal gaan invoeren.

Precies diezelfde SEC zit Ripple nu al meer dan een jaar dwars. De Amerikaanse beurswaakhond startte een reeks rechtszaken tegen tokenuitgever Ripple Labs. De gehele zaak leidde ertoe dat Ripple CEO Brad Garlinghouse Gary Gensler, het hoofd van de SEC, bestempelde als ‘verbluffend hypocriet’. Stuart Alderoy, het juridische hoofd van XRP, bracht in dezelfde periode het bizarre voorstel voor een schikking van de SEC naar buiten.

Een dag na de crash is de token nog nauwelijks hersteld. Momenteel staat XRP op $0,57293, waarmee net iets minder dan de helft van het grootste verlies is teruggevonden. Over de afgelopen zes maanden gezien steeg de waarde van Ripple met slechts 22%, veel minder dan die van crypto’s die in dezelfde vijver vissen. In de afgelopen maand verloor de token bijna 10% aan waarde.

Hoop op de ommekeer

Ondanks alle beslommeringen is er zowel op het kantoor van Ripple Labs als op de beursvloer het nodige optimisme over de toekomst van de token. Zo reageerde de eerder genoemde Alderoy optimistisch over de schikking tussen Binance en de SEC, al kon hij het niet nalaten de beurswaakhond te betichten van ‘kinderachtig’ gedrag. Hoewel er regelgevende uitdagingen blijven bestaan, zou de schikking een stap voorwaarts zijn voor de cryptowereld, en dus ook voor de token van Ripple.

Cryptoanalist Egrag Crypto, die op X veelal zijn licht laat schijnen over koersverlopen en grafieken, voorziet een bullish uitbraak voor XRP. Volgens hem zou op de lange termijn zelfs een waarde van $22 gehaald kunnen worden. In zijn tweet legt Egrag de nadruk op het belang van Fibonacci retracement-niveaus voor het bepalen van kritiek weerstandsniveau. Een doorbraak boven deze niveaus zou kunnen leiden tot een enorme stijging.

Om de weerstandsniveaus te doorbreken, zal je daar echter eerst terug moeten komen. Een aanval op de $0,62 is in ieder geval mislukt. De koersexplosie van Ripple laat zodoende nog even op zich wachten.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme