Ripple publiceert whitepaper over CBDC’s en benadrukt hun potentieel

Home » Nieuws » Ripple publiceert whitepaper over CBDC’s en benadrukt hun potentieel

Ripple (XRP) heeft recentelijk een gedetailleerde whitepaper uitgebracht over centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s). Het 23 pagina’s tellende document, gepubliceerd op 14 december, biedt een diepgaande blik op de fundamenten, aantrekkelijkheid, risico’s en uitdagingen van CBDC’s.

Privacy en veiligheid

In deze whitepaper wordt benadrukt dat CBDC’s een sleutelrol spelen in het bevorderen van financiële inclusie, het efficiënter maken van grensoverschrijdende betalingen, en het versterken van de grip op het monetaire beleid. Ripple onderstreept het belang van de tokenisatie van activa, een proces waarbij tastbare activa worden omgezet in digitale tokens op de blockchain, en hoe dit bijdraagt aan de potentie van CBDC’s.

Echter, de whitepaper identificeert ook diverse hindernissen die de adoptie van CBDC’s in de weg staan, zoals het ontbreken van een uniform, wereldwijd regelgevend kader, uitdagingen op het gebied van privacy, veiligheid, en digitale identiteitsverificatie. Ondanks deze uitdagingen is Ripple van mening dat deze problemen overkomelijk zijn.

Verder voorspelt het document dat CBDC’s een veelbelovende toekomst tegemoet gaan, met een geschatte circulatie van $5 biljoen dollar in de komende tien jaar in de grote economieën. Ripple’s betrokkenheid bij de ontwikkeling van CBDC’s wereldwijd is aanzienlijk, met samenwerkingen met centrale banken in landen als Bhutan, Palau, Montenegro, Colombia en Hongkong, en interacties met meer dan twintig centrale banken over de hele wereld.

James Wallis, vice-president van Ripple, heeft zijn optimisme over CBDC’s geuit, met de overtuiging dat ze kosteneffectieve financiële diensten kunnen bieden en nieuwe kredietmogelijkheden kunnen openen voor mensen die voorheen geen toegang hadden tot financiële instellingen.

De koers van Ripple is in het afgelopen jaar flink gestegen. De prijs steeg met ruim 60% sinds januari, echter is in de afgelopen week de prijs stabiel gestegen en een kleine procent gezakt.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme