Nieuwe web3 app store AppNest belooft meer vrijheid voor ontwikkelaars

Home » Nieuws » Nieuwe web3 app store AppNest belooft meer vrijheid voor ontwikkelaars

De relatie tussen app distributieplatforms en ontwikkelaars is vaak gespannen door hoge verkoopkosten en beperkingen die de gebruiksmogelijkheden van alternatieve distributiekanalen inperken.

Dit heeft geleid tot een zoektocht naar oplossingen, vooral binnen de Web3-gemeenschap, waar de gebrek aan regelgevende duidelijkheid de problemen kan vergroten.

APhone en AppNest: Een nieuw tijdperk in app distributie

APhone, ontwikkeld door Aethir, introduceert een gedecentraliseerde app store die traditionele applicaties combineert met blockchain-gebaseerde oplossingen. De AppNest store zal crypto-applicaties zoals die van Binance, OKX, Phantom, MetaMask, Bitget Wallet en Uniswap huisvesten, naast populaire Web2-apps zoals WhatsApp, Instagram en ChatGPT.

William Peckham, chief business officer van APhone, benadrukt dat gecentraliseerde app stores zoals Google Play en iOS AppStore te kampen hebben met frauduleuze crypto-applicaties, wat hun veiligheid ondermijnt. “Deze stores richten zich vooral op winst uit vermeldingen, wat niet langer veilig is,” legt Peckham uit.

aphone app store aankondiging
Bron: APhone op X.

Strikte controle en unieke functies

Om frauduleuze applicaties te weren, moeten ontwikkelaars voldoen aan strenge beoordelingscriteria, zoals evaluaties van het team en het productstadium. AppNest belooft een vrij en open platform voor ontwikkelaars, maar handhaaft strenge controleprocessen.

Daarnaast onderscheidt APhone zich door functies die aantrekkelijk zijn voor Web3-enthousiastelingen, waaronder tokenbeloningen voor het schrijven van app-beoordelingen, beta-testen en dagelijks gebruik, evenals tips voor contentmakers en ontwikkelaars voor nuttige content of communitybetrokkenheid.

Integratie met gedecentraliseerde financiële platforms

Het platform is ook van plan om te integreren met gedecentraliseerde financiële platforms, waardoor houders van de native token kunnen lenen, uitlenen en rente verdienen. “We bieden gebruikers een complete ‘outside the box’-ervaring — we gaan verder dan de conventionele hardwarevereisten en het bereik van traditionele poortwachters,” zegt Peckham.

Vergelijkbare initiatieven en hun impact

Vergelijkbare toepassingen, zoals Aptoide, bieden een open-source platform voor Android-apps en hosten diverse Web3-applicaties, zoals crypto portefeuilles en Bitcoin (BTC) gerelateerde widgets.

Andere bedrijven die gedecentraliseerde infrastructuur combineren met onchain-oplossingen zijn onder meer het Helium-protocol, dat gebaseerd is op een gedecentraliseerd draadloos netwerk en apparaten gebruikt die bekend staan als Helium Hotspots, fungerend als mini-mobiele torens om een peer-to-peer netwerk te creëren.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme