Bitcoin NFT’s bereiken $4 miljard verkoop ondanks marktdaling

Home » Nieuws » Bitcoin NFT’s bereiken $4 miljard verkoop ondanks marktdaling

Ondanks een grote daling van ongeveer 54% in de totale NFT-verkoop in mei, hebben digitale verzamelobjecten op het Bitcoin (BTC) netwerk bijzondere mijlpalen bereikt.

Op 4 juni rapporteerde de NFT-datatracker CryptoSlam dat NFT’s op de Bitcoin-blockchain een all-time verkoopvolume van meer dan $4 miljard dollar hebben gerealiseerd. Dit bedrag omvat zowel de reguliere NFT-verkopen, die $3,97 miljard bedragen, als de ‘wash-verkopen’ van $82 miljoen dollar.

Verkoopvolumes van verschillende blockchains

In de laatste 30 dagen stond Bitcoin bovenaan met een verkoopvolume van $171 miljoen, gevolgd door Ethereum (ETH) met $159 miljoen en Solana (SOL) met $90 miljoen. Hoewel Bitcoin de 30-daagse verkooplijsten aanvoert, is het globaal genomen slechts de vierde grootste blockchain in termen van totale verkopen, na de Ronin-blockchain die de derde plaats inneemt met $4,2 miljard aan verkopen.

Solana en Ethereum nemen respectievelijk de tweede en eerste plaats in, met totale verkopen van $5,5 miljard en $43,8 miljard.

cryptoslam bitcoin nft verkopen 4 miljard
Bron: Cryptoslam.com.

Impact van de marktdaling op Bitcoin NFT’s

De daling van de NFT-markt in mei had een significante impact op de verkoopvolumes, waarbij een afname van 54% werd gemeld in vergelijking met april. De verkoop van NFT’s in april overtrof nog de $1 miljard, maar daalde in mei naar $624 miljoen.

Deze afname beïnvloedde ook specifiek de NFT’s op het Bitcoin-netwerk, met een daling van 68% in de verkoop in mei.

Record transactiewaarde op het Bitcoin-netwerk

Het Bitcoin-netwerk zelf zag ook een nieuw hoogtepunt in transactiewaarde. Op 28 mei bereikten Bitcoin-transacties een geschatte waarde van meer dan $25 miljard, het hoogste punt in het afgelopen jaar.

Volgens Blockchain.com verplaatsten Bitcoin-bezitters die dag ongeveer 367.000 BTC, met een marktwaarde rond de $69.000 per Bitcoin, resulterend in transacties ter waarde van $25,5 miljard.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme