MoonPay lanceert Web3 Tools om merken te ondersteunen in digitale handel

Home » Nieuws » MoonPay lanceert Web3 Tools om merken te ondersteunen in digitale handel

MoonPay heeft deze week een nieuw platform gelanceerd genaamd Web3 Tools. Dit platform is speciaal ontworpen om merken te helpen een minder complexe Web3-ervaring aan consumenten te bieden.

De lancering van dit platform markeert een belangrijke stap in het toegankelijker maken van Web3-technologieën voor een breder publiek.

Uitgebreide functies voor merkbetrokkenheid

Web3 Tools van MoonPay biedt nu een uitgebreide reeks functies, waaronder authenticatie, identiteitsverificatie, token-gating, ticketing en inzichten. Deze tools stellen merken in staat om gemeenschappen op te bouwen, loyaliteit te bevorderen en nieuwe inkomstenstromen te ontgrendelen.

“De volledige potentie van digitaal eigendom kan niet worden gerealiseerd in het huidige gefragmenteerde Web3 landschap,” zei Ivan Soto-Wright, CEO van MoonPay. Hij benadrukte de noodzaak voor merken om veiligheid en eenvoud te hebben om met vertrouwen nieuwe handelsmogelijkheden op de markt te brengen.

Implementatie door grote merken

Grote mondiale merken zoals Adidas, Gucci, Puma en Mastercard hebben al gebruik gemaakt van de Web3 Tools van MoonPay voor hun Web3-initiatieven. Puma gebruikte bijvoorbeeld Web3 Tools om digitale tweelingen van zijn nieuwste collecties te ontwikkelen, waardoor klanten digitale sneakers konden kopen die inwisselbaar zijn voor fysieke paren.

moonpay x tweet web3
Bron: MoonPay op X.

Deze samenwerkingen benadrukken hoe merken Web3-oplossingen gebruiken om de consumentenbetrokkenheid te verhogen door interactievere en gepersonaliseerde ervaringen te creëren.

Veiligheid en eenvoud in digitale handel

MoonPay ontwikkelde de Web3 Tools met technologieën die zijn verworven door de overname van NFT-oplossing Ethpass, en de voorheen niet bekendgemaakte overnames van Plex Labs en Nifty’s. Naast het aanbieden van deze tools, biedt MoonPay ook ondersteuning aan bedrijven bij het navigeren in de Web3-ruimte, inclusief compliance, klantkennis, antiwitwaspraktijken en fraudepreventie.

Dit dient als een brug tussen Web2 en Web3, en onderstreept de focus van het bedrijf op het toegankelijker maken van nieuwe handelsmogelijkheden.

Groeipotentieel in de markt

Volgens marktonderzoeksbureau Markets and Markets wordt de markt voor klantloyaliteit en -betrokkenheid geschat op een waarde van 25,4 miljard dollar tegen 2029, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 17,3%.

De opkomst van abonnement-gebaseerde bedrijfsmodellen heeft geleid tot de adoptie van loyaliteitsprogramma’s die gericht zijn op terugkerende inkomstenstromen, waarbij digitale middelen zoals NFT’s worden gebruikt om doorlopende voordelen en beloningen te bieden.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme