Marathon Digital breidt uit met Kaspa om minder afhankelijk te zijn van Bitcoin

Home » Nieuws » Marathon Digital breidt uit met Kaspa om minder afhankelijk te zijn van Bitcoin

Bitcoin (BTC) miningbedrijf Marathon Digital heeft zijn activiteiten uitgebreid door te beginnen met het mijnen van Kaspa (KAS), een laag-1 protocol dat gebruikmaakt van een proof-of-work (PoW) consensus mechanisme.

Dit is onderdeel van een strategie om de inkomsten uit mining te diversifiëren en minder afhankelijk te zijn van Bitcoin alleen.

Technische innovatie door Kaspa

Kaspa onderscheidt zich door het gebruik van het GHOSTDAG-protocol, waarmee meerdere blokken tegelijkertijd geproduceerd kunnen worden. Dit proces versnelt transacties aanzienlijk en zorgt voor meer beloningen per gemijnd blok.

Adam Swick, de chief growth officer van Marathon, benadrukte dat het minen van Kaspa past binnen de kerncompetenties van het bedrijf op het gebied van digitale activa en rekenkracht. “Door Kaspa te mijnen, kunnen we een inkomstenstroom genereren die onafhankelijk is van Bitcoin,” zei hij.

robert samuels kaspa tweet
Bron: Robert Samuels op X.

Financiële prestaties en uitbreidingsplannen

Sinds de start van de mining activiteiten in september vorig jaar heeft Marathon Digital al 93 miljoen KAS-tokens gemijnd, met een geschatte waarde van ongeveer $15 miljoen dollar. De prijs van het Kaspa-token is dit jaar met bijna 50% gestegen, terwijl Bitcoin een groei van 44% liet zien.

Marathon heeft 60 petahash aan mining machines aangeschaft die winstmarges tot 95% kunnen genereren. Hiervan is 30 petahash momenteel operationeel in hun faciliteiten in Texas, en de rest zal naar verwachting tegen het derde kwartaal operationeel zijn.

Diversificatie in een competitieve markt

Na de crypto-winter en de laatste halving in de sector, die de industrie competitiever hebben gemaakt, kijken Bitcoin-miners, waaronder Marathon, naar manieren om hun inkomsten te diversifiëren.

Velen hebben hun bestaande infrastructuur aangepast voor andere toepassingen, zoals kunstmatige intelligentie (AI) en andere rekenbehoeften.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme