Hongkongse Bitcoin ETF’s zien instroom verminderen op tweede handelsdag

Home » Nieuws » Hongkongse Bitcoin ETF’s zien instroom verminderen op tweede handelsdag

De drie spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) in Hongkong registreerden op hun tweede handelsdag een instroom van 174,73 BTC (ongeveer $10,3 miljoen dollar), een aanzienlijke daling ten opzichte van de 3.910 BTC (ongeveer $240 miljoen dollar) op de eerste handelsdag.

Ondanks de daling in instroom, bleef het handelsvolume op beide dagen hoog met meer dan $9,7 miljoen dollar, volgens gegevens van SoSoValue.

Bijzonderheden over de instroomdata

Er is een specifieke nuance bij het interpreteren van de instroom gegevens. ETF-aandelen die zijn gekocht via in-kind abonnementen met fysieke Bitcoin worden niet meegenomen in de dagelijkse netto-instroom statistieken in dollar, omdat deze geen kasinstroom genereren.

SoSoValue benadrukt dat in plaats daarvan de instroom in Bitcoin wordt gemeten, die de daadwerkelijke hoeveelheid Bitcoin weergeeft die op een specifieke handelsdag in of uit de ETF’s is gestroomd.

Status van de ETF’s

Op donderdag hielden de drie ETF’s, beheerd door China Asset Management (ChinaAMC), Harvest, Bosera en HashKey, ongeveer 4.000 BTC in beheer. De totale netto-activa zagen een lichte daling naar $235,7 miljoen dollar, van $247,7 miljoen dollar op de eerste handelsdag. Op 1 mei waren de markten in Hongkong gesloten vanwege een nationale feestdag.

Wat betreft de individuele ETF’s had de ChinaAMC Bitcoin ETF ongeveer $115,6 miljoen dollar aan netto-activa, waarmee het de grootste was onder de drie spot Bitcoin producten. De ETF van Harvest beheerde ongeveer $62,4 miljoen dollar, terwijl de Bosera HashKey Bitcoin ETF ongeveer $57,7 miljoen dollar had.

Vergelijking met de VS

Tegelijkertijd ervoeren de spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten op donderdag een netto-uitstroom van $34,4 miljoen dollar, volgens data van Farside, na een recordhoogte van $563,7 miljoen dollar aan uitstroom de dag ervoor. Dit toont een groot contrast met de trends in Hongkong, waar de instroom, ondanks de daling, nog steeds positief was.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme