Hackers stelen recordbedrag van $1,38 miljard uit crypto’s dit jaar

Home » Nieuws » Hackers stelen recordbedrag van $1,38 miljard uit crypto’s dit jaar

Uit rapporten van Cyvers blijkt dat het totale volume van gestolen cryptovaluta in 2024 aanzienlijk is toegenomen, met een totaalbedrag van meer dan $1,38 miljard dollar gestolen door juni 24, 2024.

Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de $657 miljoen dollar in dezelfde periode in 2023.

Gecentraliseerde beurzen als nieuw doelwit

Cyvers benadrukt dat gecentraliseerde beurzen (CEX) het nieuwe doelwit zijn geworden voor cyberaanvallen. Dit jaar was er een opmerkelijke 900% toename in verliezen op deze platforms, wat wijst op potentieel laksere beveiligingsmaatregelen bij sommige beurzen.

Aanvallen op deze platforms waren verantwoordelijk voor ongeveer $490 miljoen dollar aan gestolen fondsen in het tweede kwartaal van 2024 alleen.

crypto hacks q2 2024
Bron: Cyvers.

Impact van de marktherstel

Volgens Ari Redbord van TRM Labs zijn de crypto-prijzen over het algemeen hersteld van de dieptepunten in laat 2022, na de ineenstorting van de crypto beurs FTX.

Met prijsstijgingen van prominente munten zoals Bitcoin (BTC), die een recordhoogte van $73,800 dollar bereikte in maart, zijn cybercriminelen meer gemotiveerd om aanvallen uit te voeren en kunnen ze meer stelen bij elke aanval.

Opvallende diefstallen en herstelacties

Een van de grootste verliezen dit jaar was de diefstal van ongeveer $308 miljoen dollar aan Bitcoin van de Japanse crypto beurs DMM Bitcoin, wat het bedrijf een “onbevoegde lekkage” noemde. Ondanks dergelijke grote verliezen, is er een verbetering te zien in het herstel van gestolen fondsen.

Volgens Cyvers is in het tweede kwartaal van 2024 42% meer verloren fondsen teruggevonden in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Toekomstige bedreigingen en veerkracht

Cyvers waarschuwt dat exploit-risico’s blijven bestaan, ondanks snelle acties van DeFi-protocollen om gecompromitteerde slimme contracten te bevriezen.

Nieuwe bedreigingen door ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie en kwantumcomputing kunnen hackers geavanceerde nieuwe hulpmiddelen bieden om beveiligingsmaatregelen te omzeilen. Gebruikers van Web3 en andere cryptodiensten worden aangemoedigd alert te blijven op deze opkomende bedreigingen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme