Groei van cryptomarkt in Zwitserland en Liechtenstein: Ethereum leidt met $273 miljard

Home » Nieuws » Groei van cryptomarkt in Zwitserland en Liechtenstein: Ethereum leidt met $273 miljard

De waarde van cryptocurrency-projecten in Zwitserland en Liechtenstein is het afgelopen jaar met 107% gestegen tot $382,93 miljard dollar.

Dit blijkt uit een rapport van het Zwitserse durfkapitaalbedrijf Crypto Valley (CV VC) dat op 16 januari is gepubliceerd.

Durfkapitaal

Ethereum (ETH), aangedreven door de Ethereum Foundation, is het hoogst gewaardeerde project in deze landen, met een marktkapitalisatie van $273 miljard dollar. Gevolgd door Solana (SOL) met $43,3 miljard dollar en Cardano (ADA) met $20,8 miljard dollar.

Ondanks de algehele marktoptimisme, ondervindt de Web3 durfkapitaalsector uitdagingen. In 2023 werd er $9,8 miljard dollar aan durfkapitaal gefinancierd via 1.031 deals, wat een aanzienlijke daling is ten opzichte van 2022. Crypto bedrijven in Zwitserland en Liechtenstein haalden 283,5 miljoen dollar op via 49 deals, wat eveneens een daling is ten opzichte van het voorgaande jaar.

Deze regio huisvest nu ongeveer 5% van alle Web3 durfkapitaalfinanciering wereldwijd. Er zijn 1.290 Web3-bedrijven gevestigd in Zwitserland en Liechtenstein, waaronder prominente namen als Cosmos (ATOM) en Solana.

Mathias Ruch, CEO van CV VC, benadrukt het belang van deze entiteiten en hun rol in de versterking van lokale en wereldwijde economieën.

Tenslotte laat de regio een sterke betrokkenheid zien bij blockchain-adoptie. Op 8 december 2023 kondigde BBVA Zwitserland aan dat het Metaco’s Harmonize-platform zal gebruiken voor crypto-bewaringsoperaties met institutionele beleggers. De stad Lugano accepteert nu ook Bitcoin (BTC) en Tether (USDT) voor het betalen van gemeentelijke belastingen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme