Fidelity’s Bitcoin ETF krijgt goedkeuring bij CBOE terwijl het wacht op SEC-besluit

Home » Nieuws » Fidelity’s Bitcoin ETF krijgt goedkeuring bij CBOE terwijl het wacht op SEC-besluit

De Fidelity Wise Origin Bitcoin Trust heeft goedkeuring gekregen voor registratie op de CBOE-beurs onder de ticker FBTC, maar wacht nog op goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC).

Positief signaal

De in de Verenigde Staten gevestigde beurs CBOE heeft de registratie geaccepteerd voor de notering van aandelen van een spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) voorgesteld door Fidelity Investments. Volgens een aanvraag bij de SEC op 3 januari, heeft het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fonds de intentie uitgesproken om zijn aandelen te registreren als effecten die genoteerd worden op de CBOE BZX Exchange.

De indiening van Formulier 8-A, onderdeel van het proces voor het registreren van een ETF bij de SEC, impliceert echter niet noodzakelijk dat de commissie de investeringsvehikel zal goedkeuren.

Bloomberg ETF-analist James Seyffart benadrukte op X (voorheen Twitter) dat dit slechts een effectenregistratie betreft. “Om de ETF te noteren is nog steeds een 19b-4 goedkeuring nodig en ze hebben een effectief/goedgekeurd/voltooid S-1 document nodig. Nog geen 19b-4 […] Ik kijk nog steeds uit naar volgende week.”

Deze stap wordt gezien als een positief signaal, vooral na eerdere afwijzingen van Bitcoin ETF-aanvragen door de SEC, meestal vanwege het potentieel voor manipulatie in de cryptomarkten. Toch heeft de SEC nog nooit een spot BTC exchange-traded product goedgekeurd voor notering en handel op een Amerikaanse beurs. In juni 2023 diende BlackRock, een firma met ongeveer $9 biljoen in beheer, een aanvraag in voor een spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten.

De SEC heeft tot 10 januari om een beslissing te nemen over de handvol hangende Bitcoin ETF-aanvragen die het momenteel overweegt.

Analisten voorspellen dat de SEC tussen 8 en 10 januari een aankondiging zal doen. De crypto-industrie hoopt dat de goedkeuring van een spot in Bitcoin ETF de adoptie van crypto en de acceptatie van blockchain-technologie zou kunnen verhogen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme