Strike lanceert Bitcoin-app in het VK ondanks strenge regels

Home » Nieuws » Strike lanceert Bitcoin-app in het VK ondanks strenge regels

Strike, de betalingsapplicatie die gebruikmaakt van de Bitcoin (BTC) blockchain, heeft dinsdag via een blogpost aangekondigd dat het zijn operaties naar het Verenigd Koninkrijk uitbreidt.

Deze stap komt kort na de introductie in Europa en Afrika eerder dit jaar. Britse klanten kunnen nu via de Strike-app Bitcoin kopen, verkopen en geld opnemen, evenals transacties verrichten in pond sterling.

Groeiende aanwezigheid en regulering

Ondanks dat sommige cryptobedrijven zich terugtrokken uit het VK vanwege strenge regelgeving, zet Strike juist in op uitbreiding en verdubbeling van zijn inzet om wereldwijde Bitcoin-adoptie te bevorderen.

Het bedrijf, oorspronkelijk ontwikkeld door de in Chicago gevestigde startup Zap Solutions, faciliteert wereldwijde geldtransfers vergelijkbaar met diensten zoals Cash App of PayPal, maar dan via Bitcoin’s Lightning Network, wat transacties sneller en goedkoper maakt.

strike engeland aankondiging
Bron: Bitcoin Magazine op X.

Kansen in het VK

Met een bevolking van 67 miljoen en als de op een na grootste economie van Europa biedt het VK aanzienlijke kansen voor de adoptie van Bitcoin. Strike heeft nu een gebruikersbasis in meer dan 100 landen en gebieden wereldwijd en bedient zijn klanten grensoverschrijdend vanuit zijn Europese basis.

De in het VK geregistreerde firma Engelbert zorgt ervoor dat Strike voldoet aan de regelgeving met betrekking tot crypto-promoties door de Financial Conduct Authority.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme