Robinhood breidt uit met AI-gedreven beleggingsplatform Pluto Capital

Home » Nieuws » Robinhood breidt uit met AI-gedreven beleggingsplatform Pluto Capital

Robinhood heeft onlangs het AI-gestuurde beleggingsonderzoeksbureau Pluto Capital overgenomen voor een niet nader gespecificeerd bedrag.

Deze strategische zet stelt Robinhood-gebruikers in staat om toegang te krijgen tot een reeks geavanceerde functies, waaronder verbeterde data-analyse, gepersonaliseerde investeringsstrategieën, realtime inzichten en portefeuillebeheer.

Integratie van AI-expertise

Als onderdeel van de deal zal Jacob Sansbury, oprichter en CEO van Pluto, zich bij Robinhood voegen om de integratie van AI-mogelijkheden te versnellen. Sansbury heeft een indrukwekkend verleden als de jongste ingenieur ooit aangenomen bij Bridgewater en heeft leidinggegeven aan de ontwikkeling van SDK-tools voor gameontwikkelaars bij NVIDIA’s GeForce Now-cloudgamingservice.

Mayank Agarwal, VP van Engineering bij Robinhood, benadrukte dat Pluto “een indrukwekkend platform heeft gebouwd dat zeer gerespecteerd wordt in de financiële dienstverlening” en dat hun expertise in kunstmatige intelligentie goed zal aansluiten bij Robinhood’s missie om financiële diensten te democratiseren.

robinhood overname pluto capital
Bron: Robinhood op X.

AI als belangrijk hulpmiddel in de financiële sector

AI neemt een steeds belangrijkere rol in binnen de financiële sector. Het afgelopen jaar hebben diverse toonaangevende bedrijven AI geïntegreerd in hun producten en diensten. Dit komt onder andere door de opkomst van generatieve AI-hulpmiddelen zoals OpenAI’s ChatGPT, die mensachtige interacties op platformen mogelijk maken. Volgens de voorspellingen van Deloitte voor de financiële dienstverleningssector in 2024 zal deze technologie een aanzienlijke impact hebben op de sector in de komende drie tot vijf jaar.

Er wordt verwacht dat toepassingen die GenAI gebruiken dominant zullen worden in de ruimte van beleggingsadvies voor particulieren, met een toename van het huidige beginstadium naar 78% tegen 2028, en mogelijk de voornaamste bron van beleggingsadvies worden tegen 2027.

Echter, waarschuwt het rapport ook dat deze technologie de verspreiding van hyperrealistische nepinhoud zal verhogen, wat de fraudeverliezen in de VS zou kunnen doen escaleren tot $40 miljard in 2027, een stijging van $12,3 miljard in 2023.

Robinhood’s internationale expansie

Deze overname van Pluto maakt deel uit van Robinhood’s bredere internationale uitbreidingsinspanningen. Vorige maand kondigde het platform de overname aan van Bitstamp, een Europese beurs, als onderdeel van zijn wereldwijde groeiplan.

Deze stappen zijn indicatief voor Robinhood’s ambitie om een dominante speler te worden op de wereldwijde financiële markt.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme