OKX Wallet uitgeroepen tot veiligste crypto portemonnee door CertiK

Home » Nieuws » OKX Wallet uitgeroepen tot veiligste crypto portemonnee door CertiK

In een onlangs uitgebracht persbericht van OKX is onthuld dat hun crypto portemonnee, OKX Wallet, is uitgeroepen tot de nummer één op het gebied van cybersecurity.

Deze erkenning is uitgesproken door CertiK, een toonaangevende beveiligingsfirma binnen de Web3-sector.

Veiligheid voorop bij OKX Wallet

Volgens het rapport van CertiK staat de OKX Wallet nu bovenaan de lijst van 43 populaire crypto portemonnees, een teken van OKX’s voortdurende inzet voor het bieden van een veilige en betrouwbare crypto-opslagservice. OKX Wallet heeft een indrukwekkende tweede plaats behaald in de algemene ‘Skynet Security Score’ van CertiK, met een score van 87,35.

Hiermee behoort het tot de top 10 procent van de beoordeelde wallets en scoort het hoger dan andere bekende namen zoals Trust Wallet en Phantom.

certik okx wallet beste
Bron: CertiK op X.

Grondige evaluatie en doorlopende audits

De beoordeling door CertiK omvatte diverse componenten van de OKX Wallet, waaronder een gedeelte van de broncode van de mobiele app, het front-end module en de wallet software development kit (SDK). Naast de hoge ‘Skynet Security Score’ van CertiK, staat OKX Wallet consequent bovenaan bij regelmatige beveiligingsaudits uitgevoerd door vooraanstaande firma’s zoals Cer.live en SlowMist.

Deze audits benadrukken de toewijding van OKX Wallet aan open-source transparantie, wat essentieel is voor aspecten zoals accountcreatie, transactieopbouw en ondertekening, multi-party computation (MPC) algoritmes, en door account abstractie aangedreven slimme accounts.

Een duurzaam partnerschap voor verbeterde beveiliging

OKX heeft een langdurige samenwerking met CertiK. In mei 2023 werd aangekondigd dat de ‘Skynet Security Score’ van CertiK geïntegreerd zou worden in de OKX DeFi aggregator, wat gebruikers een eenvoudige score geeft en extra vertrouwen bij het beoordelen van de beveiliging van DeFi-protocollen.

Een maand later, in juni 2023, kondigde OKX aan dat de beveiligingsaudit van CertiK voor de BRC-20 token contracten van OKX Wallet succesvol was afgerond, wat de betrouwbaarheid en robuustheid van deze contracten verder versterkte.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme