Grootschalige beveiligingsinbreuk treft Canadese crypto beurs CatalX

Home » Nieuws » Grootschalige beveiligingsinbreuk treft Canadese crypto beurs CatalX

CatalX, een Canadees handelsplatform voor cryptocurrency, heeft alle handelsactiviteiten en uitbetalingen opgeschort na het ontdekken van een beveiligingsbreuk, waarbij een onbekend aantal crypto-activa van klanten verloren is gegaan.

Medewerker van bedrijf wellicht betrokken

In een recente verklaring onthulde CatalX dat het management een lek had ontdekt waardoor onbevoegden toegang hadden tot de cryptocurrencies die namens klanten werden gehouden. Dit lek heeft geleid tot vermoedens dat een eigen medewerker van het bedrijf hierbij betrokken zou kunnen zijn. De in Calgary gevestigde handelsplaats, die zowel aan particuliere als institutionele crypto-handelaren in Canada diensten verleent, wordt nu geconfronteerd met een onderzoek dat wijst op mogelijk zwakke interne beveiligingsprotocollen.

Om een grondig onderzoek naar deze inbreuk te waarborgen, heeft CatalX de onderzoeks- en forensische teams van Deloitte ingeschakeld. Totdat Deloitte haar onafhankelijke audit heeft voltooid, blijven alle stortingen en opnames bij CatalX opgeschort. De exacte omvang van het verlies van de crypto-activa is nog steeds onduidelijk.

CatalX heeft toegezegd de uitkomsten van de onderzoeken transparant te delen in komende statusupdates. Ook de respons van het bedrijf op naleving van de regelgeving van provinciale toezichthouders wordt nauwlettend gevolgd.

Hoewel diefstallen van crypto-assets al lang een probleem vormen in de cryptocurrency industrie, markeert dit het eerste grote beveiligingslek bij een Canadese crypto beurs met een aanzienlijk verlies van klantfondsen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme