ARK Invest zet verkoop Coinbase-aandelen voort met balansherziening van ETF’s

Home » Nieuws » ARK Invest zet verkoop Coinbase-aandelen voort met balansherziening van ETF’s

ARK Invest, onder leiding van Cathie Wood, heeft haar positie in Coinbase (COIN) aandelen verder verkleind, met een totale verkoop van ongeveer $20,6 miljoen. Dit gebeurde verspreid over drie van haar exchange-traded funds (ETF’s), namelijk ARK Innovation ETF (ARKK), ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) en ARK Fintech Innovation ETF (ARKF).

In totaal werden 133.823 aandelen van de cryptocurrency beurs verkocht, waarbij de aandelenprijs van Coinbase vorige week sloot op $153,98.

Aandelen stijgen in waarde

Deze recente verkoop maakt deel uit van ARK’s strategie om geen enkel individueel aandeel meer dan 10% van de waarde van een ETF te laten vertegenwoordigen. Interessant is dat de prijs van COIN aandelen in de laatste drie maanden van 2023 meer dan verdubbelde, wat leidde tot consistente verkopen door ARK.

De grootste weging van Coinbase-aandelen binnen ARK’s portfolio bevindt zich in het ARKK ETF, dat meer dan $850 miljoen aan COIN-aandelen houdt. De recente verkoop heeft de weging van Coinbase in ARKK teruggebracht tot 10,04%, wat suggereert dat de verkopen uit dit fonds mogelijk ten einde komen, tenzij er weer een stijging optreedt in de aandelenprijs van Coinbase. De ARKW en ARKF ETF’s bevatten minder aandelen van Coinbase, maar hun wegingen blijven hoger met respectievelijk 10,37% en 13,41%.

Ondanks deze verkopen bezit ARK Invest nog steeds een aanzienlijk aantal aandelen in Coinbase. Coinbase blijft het grootste actief in zowel het ARKK, ARKW als ARKF ETF, wat aangeeft dat het bedrijf nog steeds een belangrijke speler is in ARK’s beleggingsstrategie.

Deze verkoop komt op een moment dat de crypto-community wacht op de beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de goedkeuring van de eerste spot Bitcoin ETF voor Amerikaanse beleggers. ARK Invest behoort tot de bedrijven die een aanvraag voor zo’n ETF hebben ingediend, in samenwerking met het Zwitserse bedrijf 21Shares. De SEC heeft tot 10 januari om een besluit te nemen over deze aanvraag.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme