Tether kondigt stopzetting aan van USDT-minting op EOS en Algorand

Home » Nieuws » Tether kondigt stopzetting aan van USDT-minting op EOS en Algorand

Tether (USDT) heeft aangekondigd dat het de uitgifte van nieuwe USDT-tokens op de EOS- en Algorand-blockchains zal stopzetten, wat vandaag effectief wordt.

Deze stap komt als onderdeel van Tether’s voortdurende inspanningen om hun diensten te optimaliseren en de efficiëntie binnen hun operaties te verhogen.

Inwisseling en toekomstplannen

Ondanks de stopzetting van de uitgifte, zal Tether de inwisseling van USDT op EOS en Algorand gedurende de komende twaalf maanden blijven ondersteunen. Gedurende deze periode zal het bedrijf de situatie evalueren en mogelijke verdere veranderingen aankondigen.

“We verzekeren onze gemeenschap dat deze overgang nauwkeurig en met minimale verstoring zal worden uitgevoerd. Onze hoogste prioriteit blijft het leveren van een naadloze gebruikerservaring, en we zijn toegewijd om een probleemloze overgang te faciliteren,” aldus het bedrijf in een officiële verklaring.

tether usdt eos algorond stopzetten
Bron: CryptoSlate op X.

Evaluatie van het netwerk en strategische aanpassingen

Tether heeft specifiek benadrukt dat het continu de huidige transportlagen beoordeelt met als doel een evenwicht te vinden tussen onderhoud, gebruik en gemeenschapsbelang. “Ons doel is om middelen te alloceren waar deze het beste de veiligheid en efficiëntie kunnen verbeteren, terwijl we blijven ondersteunen bij innovatie binnen het crypto-landschap,” voegde het bedrijf toe.

Door EOS en Algorand uit te faseren, blijft Tether USDT nu uitgeven op een reeks andere blockchains, waaronder Avalanche, Celo, Kava (Cosmos), Ethereum (ETH), Liquid Network, NEAR, Polkadot, Solana, Tezos, TON en Tron. De Ethereum- en Tron-blockchains herbergen echter het overgrote deel van het USDT-aanbod.

Eerdere aanpassingen en de groei van Tether

In augustus 2023 staakte Tether de ondersteuning van USDT op de Bitcoin (BTC), Kusama en Bitcoin Cash-blockchains. Deze aanpassingen zijn onderdeel van Tether’s bredere strategie om flexibel te blijven binnen de snel evoluerende cryptomarkt en tegelijkertijd de veiligheid en stabiliteit van het netwerk te waarborgen.

De laatste integratie van nieuwe blockchain-netwerken zoals TON, waar Tether sinds april 2024 ongeveer $500 miljoen dollar aan stablecoins heeft uitgegeven, toont aan dat het bedrijf actief nieuwe technologieën blijft verkennen en integreren.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme