Ethereum aan de vooravond van een uitbraak: Analyse van Jason Pizzino

Home » Nieuws » Ethereum aan de vooravond van een uitbraak: Analyse van Jason Pizzino

De bekende crypto analist Jason Pizzino heeft uitgesproken dat Ethereum (ETH), een toonaangevende cryptocurrency, klaar lijkt voor een opwaartse beweging. Zijn analyse is gebaseerd op de Average True Range (ATR), een indicator die de volatiliteit van een activum over een bepaalde periode meet.

Pizzino observeert een patroon in de ATR dat vaak voorafgaat aan significante koersuitbraken.

Tekenen van een aanstaande koersbeweging

“Ethereum ziet er op dit moment goed uit, met dalende toppen en stijgende bodems,” merkt Pizzino op. Volgens hem wijst de ATR op een op handen zijnde opwaartse koersbeweging. “We zien een contractie in de grafiekkaarsen die steeds verder afneemt. Zodra deze compressie zijn climax bereikt, verwachten we dat de koers van Ethereum zal exploderen,” legt hij uit.

Ondanks deze positieve signalen toont de huidige koers van Ethereum een neerwaartse volatiliteit en wordt deze verhandeld rond de $3.375, wat wijst op mogelijke korte-termijn uitdagingen.

Macro-economische factoren die de markt beïnvloeden

De crypto-markt, inclusief Ethereum, richt zijn aandacht op de komende vrijdag wanneer de PCE Price Index in de Verenigde Staten wordt gepubliceerd. Deze index is een cruciale inflatiemeter voor de Amerikaanse centrale bank. Verwachtingen rond deze publicatie kunnen aanzienlijk impact hebben op monetaire beleidsbeslissingen, zoals renteverlagingen door de Federal Reserve, die op hun beurt weer invloed hebben op de cryptomarkt.

Als de inflatiecijfers lager uitvallen dan verwacht, zou dit de kans op snelle renteverlagingen kunnen verhogen, wat gunstig zou zijn voor cryptocurrencies zoals Ethereum en Bitcoin (BTC). Deze hebben momenteel een zwakkere Amerikaanse economie nodig om de centrale bank de ruimte te geven voor het verlagen van de rentes. Hogere inflatiecijfers daarentegen zouden de eerste renteverlaging kunnen uitstellen tot eind 2024, wat negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor de Ethereum koers.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme