Huidige daling van Bitcoin mogelijk voorspeld door goudmarkt

Home » Nieuws » Huidige daling van Bitcoin mogelijk voorspeld door goudmarkt

Benjamin Cowen wijst op de goudkoers als een indicatie voor een naderende correctie van Bitcoin (BTC). Cowen ziet parallellen met de situatie in 2019, toen Bitcoin zijn rally beëindigde na een uitbraak van goud naar nieuwe hoogtepunten.

“Goud brak ook in 2019 uit. Mensen zullen waarschijnlijk zeggen dat het deze keer anders zal zijn, maar ik vraag me dat af. Misschien is dat zo. Veel mensen die ik respecteer, voorspellen hogere koersen voor Bitcoin, en dat is mogelijk,” zegt Cowen.

Daling van Bitcoin

Ondanks de optimistische voorspellingen van sommigen, heeft Bitcoin in de afgelopen dagen een aanzienlijke daling meegemaakt, waarbij de koers zakte tot $58.400 dollar, maar inmiddels is hersteld tot ongeveer $61.000 dollar.

Cowen’s observaties lijken bevestigd te worden aangezien de koers van Bitcoin is gedaald sinds zijn voorspelling, die plaatsvond toen Bitcoin piekte op $66.200 dollar.

Externe factoren

De recente daling kan niet volledig toegeschreven worden aan de correlatie met goud. Factoren zoals verkoopdruk van Bitcoin miners en algemene onrust op de financiële markten spelen ook een rol. Zo eindigde Nvidia gisteren met een daling van ruim 6%, een teken dat de tech-rally mogelijk op pauze staat.

Daarnaast hebben bijna alle risico-assets, inclusief de Grote Zeven aandelen zoals Tesla, Amazon, Google, Microsoft en Nvidia, de laatste dagen te lijden gehad onder negatieve marktcondities, met uitzondering van Apple en Meta die groene cijfers noteerden.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme