Crypto markt ziet meer dan $665 miljoen aan liquidaties na Mt. Gox transacties

Home » Nieuws » Crypto markt ziet meer dan $665 miljoen aan liquidaties na Mt. Gox transacties

De cryptomarkt heeft in de afgelopen 24 uur aanzienlijke schokken ervaren, waarbij belangrijke cryptocurrencies tot wel 20% daalden. Deze daling werd veroorzaakt door activiteiten van een aan Mt. Gox gelinkt crypto adres, wat onrust veroorzaakte onder handelaren. Gemiddeld nam de markt een duik van 10%.

Bitcoin (BTC) daalde met 8% tot net onder de $54.000, voordat het iets herstelde, en wiste hiermee alle winsten uit sinds februari. Ethereum (ETH) viel met meer dan 10%, terwijl Solana (SOL) en Cardano (ADA) elk met 8% daalden. Dogecoin (DOGE) kende zelfs een daling van bijna 18%.

Liquidaties over de cryptomarkt

De val van de markt heeft geleid tot een van de grootste liquidatie-evenementen van dit jaar, met meer dan $665 miljoen aan liquidaties in de afgelopen 24 uur, volgens data van Coinglass. Deze liquidaties omvatten vooral long posities, of weddenschappen op hogere prijzen, waarbij alleen al voor bitcoin en ether meer dan $380 miljoen aan verliezen werden opgetekend.

Bron: Coinglass.

De grootste individuele liquidatieorder was op Binance, een Ethereum-trade ter waarde van $18,4 miljoen. De open interest, of het aantal onafgewikkelde futures weddenschappen, daalde met 12%, wat aangeeft dat er geld uit de markt vloeit.

Impact van Mt. Gox bewegingen

De bewegingen zijn gekoppeld aan de failliete beurs Mt. Gox, die substantiële hoeveelheden Bitcoin naar een nieuwe wallet verplaatste, waarschijnlijk ter voorbereiding op uitbetalingen aan schuldeisers. Mt. Gox is gepland om deze maand te beginnen met het distribueren van activa, gestolen van klanten in een hack uit 2014, na jaren van uitgestelde deadlines. De uitbetalingen zullen gemaakt worden in Bitcoin en Bitcoin Cash, wat mogelijk extra verkoopdruk zal geven op beide markten.

Handelsfirma QCP Capital gaf in een bericht op Telegram aan dat ze een sombere markt verwachten voor het volgende kwartaal: “We anticiperen op een ingetogen derde kwartaal voor Bitcoin aangezien de markt onzeker blijft rondom de aanvoer vanuit de Mt. Gox uitgave.”

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme