Spot Bitcoin ETF’s noteren record van $1 miljard instromen op één dag

Home » Nieuws » Spot Bitcoin ETF’s noteren record van $1 miljard instromen op één dag

De recent goedgekeurde Bitcoin (BTC) ETF’s in de Verenigde Staten hebben een enorme toename gezien van instromend geld. Op 12 maart werd er in totaal meer dan $1 miljard dollar ontvangen, een mijlpaal die de aanzienlijke belangstelling en vraag van beleggers naar deze nieuwe beleggingsproducten benadrukt.

Deze informatie is afkomstig van BitMEX Research.

Historisch hoogtepunt

BlackRock’s IBIT-product liep voorop en overschreed eerder deze week de 200.000 BTC-mark en zag op 12 maart een recordinstroom van $849 miljoen dollar, wat zich vertaalt naar een recordinstroom van 14.706 BTC.

Sinds hun introductie op 11 januari 2024 hebben de totale netto instromen van Bitcoin ETF’s een indrukwekkende $4,1 miljard bereikt. Vanaf de laatste gegevens houden spot Bitcoin ETF’s nu meer dan 90% van het dagelijkse handelsvolume marktaandeel voor ETF’s die blootstelling aan Bitcoin bieden, een historisch hoogtepunt, terwijl Bitcoin futures ETF’s slechts 10% van het marktaandeel claimen.

Analisten zijn verbaasd over het overweldigende succes van de Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s. Brian Rudick, een onderzoeksanalist bij GSR, verklaarde: “De Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s zijn enorm succesvol geweest, ver voorbij zelfs de meest optimistische verwachtingen. Hun meer dan $10 miljard aan instromen in slechts twee maanden benadert wat de meesten dachten dat ze in het eerste jaar zouden doen.”

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme