PlanB verwacht dat Bitcoin zich klaarmaakt voor een 50% stijging naar 60K

Home » Nieuws » PlanB verwacht dat Bitcoin zich klaarmaakt voor een 50% stijging naar 60K

PlanB, de voormalig bankier die tijdens de bull run van 2021 een veel uitgesproken naam werd, vermoedt dat de koers van Bitcoin (BTC) op dit moment onderweg is richting de $60.000 dollar.

De oprichter van het S2F (Stock-to-Flow) model deelt op X zijn verwachtingen voor de komende periode in de crypto sector, waarin hij denkt dat de koers van Bitcoin dit jaar de $100.000 zal bereiken.

Waarom stock-to-flow model van PlanB toepasbaar is op de Bitcoin koers

Het Stock-to-Flow model van PlanB werkt als volgt: er wordt gekeken naar het aantal beschikbare Bitcoins op de markt in verhouding met het aantal Bitcoins die gemined worden. Aangezien Bitcoin een maximale supply heeft van 21 miljoen Bitcoins is het dus mogelijk om een schatting te maken wat de koers zal doen. 

De Bitcoin halving, die eens in de vier jaar plaatsvindt, heeft een enorme impact op de koers van Bitcoin. In de onderstaande afbeelding is het gemakkelijk om te visualiseren wat de koers van Bitcoin heeft gedaan in het verleden tegenover de halving.

Bitcoin Relative Strength Index (RSI) volgens PlanB. Bron: PlanB X

Aan de linkerkant in de afbeelding is te zien dat elke periode in de vierjarige cyclus een kleur heeft. Donkerrood verschijnt vlak nadat de halving heeft plaatsgevonden en donkerblauw geeft aan dat de halving slechts enkele maanden of weken verwijderd is van de huidige koers.

Door middel van de kleuren is het makkelijker te visualiseren wat de koers van Bitcoin in de geschiedenis heeft gedaan, maar ook wat het hoogst waarschijnlijk de komende tijd zal doen.

Zoals te zien is in de afbeelding, bevinden we ons op dit moment in de donkerblauwe kleur, wat aangeeft dat de halving om de hoek staat. Historisch gezien stijgt de koers van Bitcoin exponentieel na donkerblauw. 

PlanB verwacht daarom dat de koers van Bitcoin binnenkort zal gaan stijgen en dat de $60.000 wederom wordt bereikt. Op X schrijft PlanB: “Bitcoin consolidating a bit around 40k, gaining strength for the next +50% jump towards 60k.“ 

De magische grens van $100.000 staat er volgens PlanB dus aan te komen. Hoewel dit geen garantie is, lijkt de kans sterk aanwezig dat dit scenario zich daadwerkelijk zal uitspelen als we kijken naar het S2F-model. 

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme