Nasdaq en Cboe zetten in op optiehandel in Bitcoin ETF’s

Home » Nieuws » Nasdaq en Cboe zetten in op optiehandel in Bitcoin ETF’s

Nasdaq en Cboe hebben aanvragen ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor het aanbieden van handel in opties op Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s).

Deze stap volgt op de goedkeuring van Bitcoin ETF’s door de SEC, waarbij de handel op Nasdaq en Cboe op 11 januari begon.

Logische volgende stap

Nasdaq’s aanvraag richt zich op het vermelden en verhandelen van opties op de iShares Bitcoin Trust van BlackRock. Tegelijkertijd zoekt Cboe toestemming om opties te verhandelen op “ETP’s die Bitcoin bevatten”. Beide beurzen zien potentieel in de handel van Bitcoin ETF opties, waarbij ze wijzen op de voordelen voor gebruiksgemak en risicobeperking. Opties, bekend als derivaten, worden gezien als de logische volgende stap in de handel van Bitcoin ETF’s, vanwege de kostenefficiëntie en uitgebreidere hedgingstrategieën.

James Seyffart, een ETF-analist van Bloomberg, merkt op dat de aankondiging van Nasdaq opvallend snel kwam en speculeert dat goedkeuring voor optiehandel mogelijk al voor eind februari of uiterlijk rond 21 september kan arriveren. Dit is aanzienlijk sneller dan de gebruikelijke reactietermijn van de SEC.

Na de aanpassingen in de regels heeft de SEC 21 dagen uitgetrokken voor het publiek om commentaar en feedback te geven. Volgens experts uit de industrie, waaronder Seyffart, wordt verwacht dat de SEC mogelijk eind februari een besluit neemt over deze voorgestelde wijzigingen.

Er bestaat echter ook een kans op uitstel, met mogelijk een vertraging tot september.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme