Metaplanet ziet aandelen stijgen na nieuwe Bitcoin aankopen

Home » Nieuws » Metaplanet ziet aandelen stijgen na nieuwe Bitcoin aankopen

Het Japanse bedrijf Metaplanet heeft opnieuw geïnvesteerd in Bitcoin (BTC), wat leidde tot een opmerkelijke stijging van hun aandelen met 10%. Dit markeert de derde keer in twee maanden dat het bedrijf substantiële hoeveelheden Bitcoin heeft gekocht.

Met deze laatste aankoop op 11 juni, waarbij 23,25 Bitcoin werden verworven voor een totaal van $1,59 miljoen dollar, heeft het bedrijf nu 141,07 Bitcoin in bezit, wat overeenkomt met een waarde van ongeveer $9,6 miljoen dollar.

Sterke prestaties van Metaplanet op de beurs

Deze recente aankopen hebben Metaplanet geen windeieren gelegd. Het aandeel van het bedrijf steeg met 10,8% naar 92 Japanse yen, om daarna iets terug te vallen naar 89 yen rond het middaguur op de Tokyo Stock Exchange, zoals aangegeven door Google Finance.

Over de afgelopen vijf dagen heeft het bedrijf een stijging van 28,99% in de aandelenkoers gerealiseerd en over de afgelopen zes maanden zelfs een indrukwekkende stijging van 493,33%.

metaplanet aandeel
Bron: Google Finance.

Strategische beweegredenen achter Bitcoin-investeringen

Metaplanet heeft een strategie geadopteerd die vergelijkbaar is met die van MicroStrategy, een bedrijf bekend om zijn substantiële Bitcoin-investeringen. Net als MicroStrategy, plant Metaplanet het gebruik van een breed scala aan kapitaalmarktinstrumenten, waaronder mogelijk het uitgeven van obligaties die omgezet kunnen worden in aandelen, om zijn Bitcoin-reserves te vergroten.

Deze strategie is primair gericht op het afdekken tegen de inflatie van de Japanse yen en de hoge schuld/inkomensverhouding van Japan, die momenteel 261% bedraagt.

Toekomstperspectief en uitdagingen

Ondanks de positieve reactie van de markt en de substantiële stijging van het aandeel, blijft Metaplanet aanzienlijk achter bij de grootste zakelijke houder van Bitcoin, MicroStrategy, die meer dan 214,400 Bitcoin bezit. Dit illustreert de schaal van Metaplanet’s ambities vergeleken met zijn huidige capaciteiten.

Hoewel het bedrijf op dit moment enkel verhandeld wordt op de Tokyo Stock Exchange, zijn er inspanningen gaande om toegang te verkrijgen tot Amerikaanse investeerders, wat kan bijdragen aan verdere groei en expansie van hun Bitcoin-strategie.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme