Macro econoom voorspelt massale verschuiving van kapitaal naar Bitcoin en goud

Home » Nieuws » Macro econoom voorspelt massale verschuiving van kapitaal naar Bitcoin en goud

Macro-econoom Luke Gromen voorspelt dat biljoenen dollars zich zullen verplaatsen van de Amerikaanse obligatiemarkt naar alternatieve activa zoals Bitcoin (BTC), goud en aandelen.

In een interview met Kitco NEWS legt hij uit dat hij een afname van liquiditeit in deze markt waarneemt, die bekend staat als de grootste markt ter wereld.

Potentiële impact op Bitcoin en goud

Als Gromen’s visie realiteit wordt, zou dit bijzonder gunstig zijn voor Bitcoin. Hij stelt dat centrale banken wereldwijd terughoudend zijn geworden in het aankopen van Amerikaanse staatsobligaties. Dit komt vooral na de inbeslagname van Russische reserves tijdens het conflict in Oekraïne, wat de risico’s van dergelijke staatspapieren onderstreept.

“Als je iets doet wat de Verenigde Staten niet aanstaat, dan zullen ze jouw staatsobligaties afpakken,” benadrukt Gromen, een situatie die zich reeds heeft voorgedaan met Rusland en andere landen.

Waarom de verschuiving naar andere activa?

Volgens Gromen zullen investeerders uiteindelijk hun toevlucht zoeken in activa zoals goud, Bitcoin en aandelen, omdat deze meer potentieel bieden.

De Amerikaanse overheid kan door de enorme schuldenberg de rentetarieven niet verhogen, wat de aantrekkelijkheid van staatsobligaties vermindert en de dreiging van inflatie verhoogt. Hierdoor worden alternatieve investeringen aantrekkelijker.

De toekomst van de obligatiemarkt

Gromen gelooft dat de huidige obligatiemarkt, met een geschatte waarde van $130 biljoen dollar, de zwakste speler aan de pokertafel is. Dit besef zal leiden tot een massale verkoop van obligaties in ruil voor activa die hun waarde beter kunnen behouden, zoals de Amerikaanse aandelenmarkt (waarde: $65 biljoen dollar), goud ($14 biljoen dollar) en Bitcoin ($1,4 biljoen dollar).

Dit proces zal doorgaan tot het punt waarop de verkoop van obligaties zo intens wordt dat het de markt ontwricht en de rentes op een onhoudbaar niveau brengt. Op dat moment zullen de Federal Reserve en de Amerikaanse overheid moeten ingrijpen door meer geld te drukken om de situatie te stabiliseren, wat uiteindelijk weer ten goede komt aan goud, Bitcoin en aandelen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme