Crypto markt ziet $300 miljoen aan liquidaties na scherpe prijsval Bitcoin

Home » Nieuws » Crypto markt ziet $300 miljoen aan liquidaties na scherpe prijsval Bitcoin

Bitcoin (BTC) kende op 20 februari een bewogen handelssessie, waarin de prijs van de toonaangevende cryptocurrency kortstondig een nieuwe hoogtepunt voor 2024 bereikte van $53.019, alvorens abrupt terug te vallen naar het niveau van $50.000.

Bulls verrast

Deze grote volatiliteit, samen met gelijktijdige bewegingen bij de altcoins, resulteerde in bijna $300 miljoen aan liquidaties in de afgelopen 24 uur, aangezien overgehevelde longposities op het verkeerde been werden gezet. Twee derde van deze liquidaties was afkomstig van longposities, wat aangeeft dat de plotselinge ommekeer nadat Bitcoin het niveau van $53K had aangeraakt veel ‘bulls’ verraste.

Analisten wijten de recente stijging van Bitcoin aan instromen in spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s), die afgelopen week consistent dagelijkse recordhoogtes bereikten. Echter, Bitcoin heeft moeite gehad om de opwaartse momentum te behouden na meerdere keren de psychologische barrière van $53K te hebben overschreden. Deze weerstandszone is het afgelopen jaar moeilijk te doorbreken gebleken.

De wilde rit van Bitcoin op de prijsachtbaan had gisteren ook zijn weerslag op de altcoins. Ethereum (ETH) overtrof voor het eerst sinds april 2022 de $3.000, maar heeft sindsdien bijna al die winsten weer ingeleverd.

De meeste altcoins vertoonden een opwaartse trend, maar anderen hebben terrein verloren ten opzichte van 24 uur geleden, zoals Cardano (ADA) dat de grootste klap kreeg met -5%. Ook Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Polkadot (DOT), Chainlink (LINK) Aptos (APT) en meer coins staan in het rood.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme