Crypto analist Tom Lee voorspelt verdubbeling Bitcoin waarde binnen twee jaar

Home » Nieuws » Crypto analist Tom Lee voorspelt verdubbeling Bitcoin waarde binnen twee jaar

Tom Lee, een veteraan in de crypto-markt en managing partner bij Fundstrat Global Advisors, blijft positief over de toekomst van Bitcoin (BTC).

Hij herhaalde onlangs zijn voorspelling dat Bitcoin tegen het einde van 2024 mogelijk de $150.000 zal bereiken. Deze voorspelling deed hij tijdens een interview met CNBC eerder in mei.

Tom Lee’s analyse van de Bitcoin koers

Bitcoin heeft geen gebrek aan optimistische prijsdoelen. Volgens Lee is Bitcoin nog vroeg in een opwaartse cyclus en is het realistisch dat de prijs dit jaar nog de zes cijfers zou kunnen bereiken.

Zijn analyse wijst op macro-economische veranderingen in de Verenigde Staten als mogelijke drijfveren. Hij noemde de dovish houding van de Federal Reserve over renteverlagingen als een belangrijke factor die het herstel van de markt kan bevorderen.

bitcoin tom lee x interview cnbc
Bron: Bitcoin Archive op X.

Risico’s en kansen in de huidige markt

De markten wachten momenteel op de beslissing van de Fed in september over renteverlagingen, volgens de laatste schattingen van de FedWatch Tool van de CME Group. De notulen van de meivergadering van het Federal Open Market Committee benadrukten dat geen enkele beleidsrichting van tafel is.

Dit suggereert dat er een bereidheid is om het beleid verder aan te scherpen als de inflatierisico’s dat noodzakelijk maken.

Conclusie

Tom Lee is niet de enige met een optimistisch standpunt. De Britse bank Standard Chartered heeft ook hoge verwachtingen voor Bitcoin, met een voorspelling dat de munt tegen het einde van dit jaar $150.000 zou kunnen bereiken. Beide bronnen benadrukken de invloed van nieuwe spot Bitcoin ETF’s en macro-economische factoren als belangrijke katalysatoren voor de verwachte prijsstijging.

Met de huidige positieve trend in de markt, lijkt Bitcoin op weg om nieuwe hoogten te bereiken.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme