Crypto analist Benjamin Cowen belicht opvallende ROI-stijging van Bitcoin sinds 2022

Home » Nieuws » Crypto analist Benjamin Cowen belicht opvallende ROI-stijging van Bitcoin sinds 2022

In een nieuwe video heeft Benjamin Cowen diepgaand gekeken naar de manieren waarop de Return on Investment (ROI) van Bitcoin (BTC) gemeten kan worden door verschillende marktcycli. Cowen belicht vooral de ROI sinds de dieptepunten van 2022 en vergelijkt deze met eerdere cycli.

Waar Bitcoin momenteel ongeveer 4,36 keer de waarde heeft bereikt vanaf het dieptepunt in 2022, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de 2,8 en 3,27 keer in vergelijkbare perioden van vorige cycli.

Discussies over marktcycli en dalende rendementen

Cowen stelt dat de marktcycli van 2021 debatteerbaar zijn, of deze afzonderlijk staan of onderdeel zijn van dezelfde cyclus. Hij introduceert ook het concept van ‘dalende rendementen’, wat inhoudt dat er exponentieel meer kapitaal nodig is om vergelijkbare prijsstijgingen te realiseren als voorheen.

Ondanks deze uitdaging heeft Bitcoin een aanzienlijke periode het tempo van vorige cycli bijgehouden voordat het afweek.

Debet aan de lage sociale interesse

Het is opvallend dat de sociale interesse in Bitcoin momenteel relatief laag is, vergelijkbaar met de situatie in 2019. Dit kan wijzen op een periode waarin de markt minder dynamisch is, wat investeerders kan afschrikken of juist kan aantrekken afhankelijk van de strategie.

Was april 2021 een echte piek of slechts een tijdelijke opleving?

Een belangrijk debatpunt dat Cowen aanhaalt, is of de piek van april 2021 een daadwerkelijke piek was of slechts een ‘dead cat bounce’—een tijdelijke opleving voorafgaand aan nieuwe hoogtepunten.

Als Bitcoin deze zomer blijft stijgen, zou dit de vergelijking met eerdere cycli geloofwaardiger maken. Een terugval zou echter kunnen suggereren dat de markt zich nog in de vroege stadia van een cyclus bevindt.

Meten vanaf de pieken en 200-weekse dieptepunten

Een vernieuwende methode die Cowen voorstelt, is het meten van marktcycli vanaf pieken en de dieptepunten van de 200-wekelijkse gemiddelden voor een vollediger begrip van de huidige cyclus.

Dit biedt een uitgebreid perspectief dat rekening houdt met zowel de hoogte- als dieptepunten van de markt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme