BlackRock’s nieuwe Bitcoin ETF voorstel opent deuren voor Wall Street banken

Home » Nieuws » BlackRock’s nieuwe Bitcoin ETF voorstel opent deuren voor Wall Street banken

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft een voorstel ingediend voor een spot Bitcoin ETF. Het voorstel opent potentieel gezien de deuren voor grote Wall Street banken zoals JPMorgan en Goldman Sachs.

Deze aanpassing is van cruciaal belang, aangezien deze banken vanwege regelgeving Bitcoin (BTC) niet direct kunnen vasthouden en bezitten.

Sleutelrol

De voorgestelde wijziging maakt het mogelijk voor geautoriseerde deelnemers, die een sleutelrol spelen in de werking van ETF’s, om nieuwe fondsaandelen te creëren met contant geld, in plaats van uitsluitend te vertrouwen op cryptocurrencies. Dit is een belangrijke verschuiving die vooral ten goede komt aan gereguleerde Amerikaanse banken. Het contante geld dat door geautoriseerde deelnemers wordt gebruikt, kan door een tussenpersoon worden omgezet in Bitcoin en opgeslagen door de bewaarder van het ETF.

Deze aanpassing in de ETF-structuur verhoogt het optimisme over de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), wat een aanzienlijke investering van particuliere beleggers zou kunnen aantrekken. Hoewel tot voor kort werd aangenomen dat vooral grote bedrijven zoals Jane Street betrokken zouden zijn bij deze ETF’s, maakt de verandering het nu mogelijk voor banken om deel te nemen. Dit zou niet alleen de deelname van liquiditeitsverschaffers kunnen verbreden, maar ook de algehele marktondersteuning kunnen versterken.

De acceptatie door de SEC van dit duale model van aandelencreatie met zowel contant geld als fysieke Bitcoin zou de liquiditeit kunnen verhogen. Dit is vooral belangrijk gezien de substantiële balansen van grote Amerikaanse banken.

Doordat er de laatste tijd telkens meer geruchten en berichten verschijnen omtrent de potentiële goedkeuring van een spot trading ETF voor Bitcoin is de koers van de munt flink gestegen. Alleen in de afgelopen maand steeg de waarde van Bitcoin met ruim 10%. Op dagniveau staat de koers ongeveer gelijk als een dag eerder.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme