Bitwise wallet ontvangt zeldzame satoshi’s en Ordinals kunstwerken

Home » Nieuws » Bitwise wallet ontvangt zeldzame satoshi’s en Ordinals kunstwerken

Bitwise heeft op 24 januari het adres van hun Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) wallet openbaar gemaakt, waarmee het de eerste werd van de tien uitgevers van spot Bitcoin ETF’s.

Binnen enkele uren na het openbaar maken van het wallet-adres, heeft het meerdere tips en donaties ontvangen, waaronder Bitcoin Ordinals en zeldzame satoshis.

Zeldzame Ordinals inschrijvingen

De wallet bevat momenteel inscriptie donaties ter waarde van $6.083 dollar en heeft meer dan 16.000 inscripties in totaal. Deze inscripties omvatten onder andere twee RSIC airdrops, een Bitcoin Punk, een Bitcoin Burials, een Quadkey, en meerdere andere items. Ook bevat de rekening duizenden BRC-20 inscripties, echter zonder geldige of actieve BRC-20 saldi.

Ordinals, die pas vorig jaar werden geïntroduceerd, creëren op Bitcoin gebaseerde non-fungible tokens (NFT’s) door gegevens zoals afbeeldingen, video’s en meer in te schrijven op individuele satoshis binnen de Bitcoin blockchain. Een satoshi is de kleinste eenheid van Bitcoin, waarbij één Bitcoin gelijkstaat aan 100 miljoen satoshis. De populariteit van Ordinalen en inscripties heeft geleid tot een verdeelde mening binnen de gemeenschap. Enerzijds gelooft de pro-Ordinals gemeenschap dat het de Bitcoin netwerk flexibeler en veelzijdiger maakt, terwijl de tegenstanders beweren dat Ordinals inscripties vaak extra blokruimte innemen en het netwerk verstoppen.

Hoewel de meeste van de crypto community Bitwise’s beslissing om het crypto adres van hun ETF-bezittingen openbaar te maken toejuichen, waren er ook kritische geluiden. Zo werd er gewezen op een enkele overboeking van 12.000 BTC, met de suggestie dat Bitwise geen testtransactie heeft uitgevoerd om het adres te verifiëren.

Anderen stelden vragen over het gebruik van een enkelvoudige wallet in plaats van een multisig wallet. Een multisig wallet, die werkt als een kluis bij een bank en meerdere privésleutels vereist om te openen, biedt extra beveiliging voor het opslaan van cryptocurrency’s.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme