Bitcoin zakt onder $41.000 dollar, 13% gedaald sinds lancering ETF’s

Home » Nieuws » Bitcoin zakt onder $41.000 dollar, 13% gedaald sinds lancering ETF’s

De prijs van Bitcoin (BTC) heeft afgelopen nacht een flinke daling doorgemaakt, waarbij de waarde onder de $41.000 dollar daalde. In de nacht van donderdag op vrijdag 19 januari zag Bitcoin een daling van 4,5%, waarbij de munt zijn laagste prijs in een maand bereikte op $40.800.

Gezonde correctie

Volgens gegevens van TheBlock hebben de nieuwe spot ETF-uitgevers in hun eerste handelsweek meer dan 68.000 Bitcoin toegevoegd. Grayscale’s GBTC heeft echter ongeveer 40.000 Bitcoin afgestoten, wat resulteert in een netto toevoeging van ongeveer 28.000 aan bitcoin ETF’s.

Mike Hoogland, bekend als BitKoning en sinds kort werkzaam als partnership en community manager bij Finst, vertelt in een memo aan Coinliners dat de daling gekenmerkt kan worden als een gezonde correctie. Volgens Hoogland is de koers van Bitcoin lange tijd omhoog gegaan, maar zien we dat de recente goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten al was ingeprijsd en dat we nu een “sell-the-news” event zien gebeuren.

“Het zou zelfs nog kunnen dat de koers van Bitcoin verder zal zakken, naar $40.000 of zelfs $38.000 dollar,” vertelt Hoogland. Hij geeft wel aan dat, als we uitzoomen op de grafiek, Bitcoin op de lange termijn nog steeds in een bull markt zit.

Daarnaast kijken handelaren en beleggers volgens Hoogland uit naar de aankomende Bitcoin halving, die in april 2024 zal gaan gebeuren. Hierdoor krijgen miners een lagere beloning voor het minen van Bitcoin, waardoor de koers van Bitcoin historisch gezien zal gaan stijgen. Tenslotte merkte Hoogland op dat de US Dollar Index (DXY) in de afgelopen tijd is gestegen, wat vaak betekent dat de Bitcoin koers zakt.

Sinds de spot Bitcoin ETF’s op 11 januari begonnen met handelen, is de prijs van Bitcoin, na een korte opleving naar $49.000 dollar, nu ongeveer 13% lager.

Inmiddels lijkt de koers van Bitcoin iets omhoog te klimmen en handelt de prijs op het moment van schrijven om en nabij de $41.500 dollar.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme