Bitcoin whale ‘cashed’ $74 miljoen in na goedkeuring spot ETF

Home » Nieuws » Bitcoin whale ‘cashed’ $74 miljoen in na goedkeuring spot ETF

De Bitcoin (BTC) schoten afgelopen week omhoog tot even boven de $49.000 te midden van groeiende verwachtingen voor de goedkeuring en lancering van spot Bitcoin ETF’s.

Echter, terwijl de markt opleefde, greep een whale de gelegenheid aan om flink te cashen, en behaalde een winst van $74 miljoen.

Strategische timing

De cryptocurrency wereld was afgelopen week in de ban van de anticipatie op de goedkeuring en daaropvolgende lancering van spot Bitcoin ETF’s. Terwijl de crypto community gespannen toekeek, schoot de Bitcoin prijs even omhoog, waarbij hoogtes boven de $49.000 werden bereikt. Temidden in deze spanning maakte een Bitcoin whale van de gelegenheid gebruik om uit te cashen en flinke winsten te realiseren.

Volgens een recent rapport van Lookonchain, had deze slimme whale Bitcoin verzameld van oktober 2022 tot december 2023. Gedurende deze periode verzamelde de whale 2.742 Bitcoins van de populaire cryptocurrency exchange Binance. Opmerkelijk was dat de gemiddelde kostprijs voor het verwerven van deze Bitcoins ongeveer $19.337 bedroeg.

De strategische timing van de whale was vlekkeloos. Precies op het moment dat de spot Bitcoin ETF’s werden goedgekeurd en opengesteld voor handel, stortte de whale snel alle 2.742 Bitcoins op Binance. Deze zet bleek ongelooflijk lucratief te zijn. De walvis verdiende meer dan $74 miljoen met deze handel in Bitcoin.

De koers van Bitcoin is in de maanden voorafgaand aan de langverwachte spot trading Bitcoin ETF flink in prijs gestegen.

Waar de prijs van Bitcoin in oktober nog rond de $25.000 dollar schommelde, zo handelt de koers momenteel om en nabij $45.000 dollar.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme