Bitcoin op rand van koersdoorbraak volgens macro-econoom Zeberg

Home » Nieuws » Bitcoin op rand van koersdoorbraak volgens macro-econoom Zeberg

Macro-econoom Henrik Zeberg heeft een sterke opwaartse beweging voor Bitcoin (BTC) voorspeld in de nabije toekomst. In een recent interview met Bloor Street Capital legde hij uit dat hij verwacht dat de waarde van Bitcoin met 64% kan stijgen tot tussen de $110.000 en $115.000 tegen het derde kwartaal van 2024.

Aanzienlijke groei op korte termijn

Zeberg benadrukte dat we dicht bij een grote koersbeweging zijn, die elk moment kan beginnen. “In januari voorspelde ik al dat Bitcoin zou stijgen naar $110.000 tot $115.000, en daar sta ik nog steeds achter. De grote beweging die we op 20 mei zagen, was slechts het begin. Na enkele dagen van consolidatie verwachten we midden juni een nog grotere stijging, met een trend die gekenmerkt wordt door zowel opwaartse bewegingen als tussentijdse terugvallen”, verklaarde hij.

Lange termijn visie en economische implicaties

Naar het einde van het jaar toe, ziet Zeberg Bitcoin de opmerkelijke koersen van zijn voorspelling bereiken, en hij verwacht ook grote stijgingen voor de S&P 500. Echter, deze financiële hoogtepunten zouden kunnen leiden tot een economische recessie in de Verenigde Staten, die hij verwacht dat zal beginnen in het vierde kwartaal van 2024.

Wereldwijde marktzakelijkheden en kapitaalrotatie

Zeberg merkt op dat er tekenen van zwakte zijn wereldwijd, met name in Europa en Azië, waar markten zoals de Nikkei en de Nifty al tekenen van terugval tonen. Hij voorspelt dat de pieken in de aandelenmarkten van Azië en Europa zullen plaatsvinden voordat die in Amerika worden bereikt, wat zal leiden tot een verschuiving van kapitaal van deze regio’s naar de VS.

“Ik ben momenteel niet positief over alle markten. Mijn optimisme is vooral gericht op de Amerikaanse markt en dan specifiek op kleinere aandelen, aangezien er een verschuiving plaatsvindt van grotere naar kleinere aandelen tegen het einde van deze zakelijke cyclus,” concludeerde Zeberg.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme