Bitcoin op het randje: de parabolische fase nadert, volgens analist

Home » Nieuws » Bitcoin op het randje: de parabolische fase nadert, volgens analist

De prominente crypto-analist Rekt Capital stelt dat Bitcoin (BTC) op het punt staat om een parabolische fase in de marktcyclus te betreden, een fase die doorgaans gepaard gaat met aanzienlijke koersstijgingen.

Volgens hem is de digitale munt nog slechts één weeksluiting verwijderd van een explosieve stijging. Hij benadrukt echter dat de daadwerkelijke parabolische beweging mogelijk nog enkele weken op zich laat wachten.

Geduld is een schone zaak

Rekt Capital legt uit dat Bitcoin recentelijk afgewezen is bij de hoge grens van zijn huidige heraccumulatiebereik. “Het is duidelijk dat BTC nog maar één weeksluiting boven deze grens verwijderd is van het inluiden van de parabolische fase van de cyclus,” vertelt hij.

Dit historisch moment, waarbij de munt een aanzienlijke waardestijging kan ondergaan, lijkt echter nog enkele weken verwijderd te zijn.

Bron: Rekt Capital op X.

Toekomstige verwachtingen en piekprognoses

De analist blijft optimistisch over de lange termijn en verwacht dat de bullmarkt, de periode waarin de prijs van de munt gestaag stijgt, nog aan zal houden tot ergens tussen september en oktober volgend jaar. Op basis van eerdere cycli, zoals de 2015-2017 en de 2019-2021 cycli waar Bitcoin respectievelijk 518 en 546 dagen na de halving piekte, voorspelt hij een soortgelijk scenario voor de volgende piek.

Deze zou dan plaatsvinden in september of oktober 2025, afhankelijk van of de geschiedenis zich herhaalt.

Huidige marktactiviteit en cyclus synchronisatie

De afgelopen twee maanden heeft Bitcoin zijn waarde zien consolideren tussen de $60.000 en $70.000 dollar, wat de versnelling van de huidige cyclus met ongeveer 80 dagen heeft verminderd. Dit brengt de cyclus dichter bij de traditionele halveringscycli. Hoe langer Bitcoin deze consolidatiefase behoudt na de halvering, hoe beter dit zal zijn voor het synchroniseren van de huidige activiteit met de traditionele cycluspatronen.

Rekt Capital concludeert dat ondanks de huidige consolidatie, de versnelling van de cyclus van 260 dagen naar ongeveer 180 dagen, een indicatie is van een sterke marktpositie die mogelijk zal leiden tot nieuwe hoogtepunten in de nabije toekomst.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme