Bitcoin miners versterkten kapitaal met $2 miljard in anticipatie op halving

Home » Nieuws » Bitcoin miners versterkten kapitaal met $2 miljard in anticipatie op halving

Veel Bitcoin (BTC) mining bedrijven hebben in de aanloop naar de laatste halving hun balansen versterkt door aanzienlijke bedragen op te halen uit de markt.

Dit gebeurde na leerzame ervaringen uit het verleden, waarbij vele miners tijdens de bullrun van 2021 hun operaties met geleend geld uitbreidden, wat leidde tot financiële problemen tijdens de bearmarkt van 2022 en zelfs faillissementen.

Uit de analyse van BlocksBridge Consulting blijkt dat tien van de twaalf geanalyseerde publieke Bitcoin miners samen voor $2 miljard dollar aan kapitaal opgehaald hebben door middel van equity financing, duidelijk anticiperend op omzetproblemen die de halving met zich meebrengt.

Kapitaalverhoging en financiële resultaten

Marathon Digital, CleanSpark en Riot Platforms waren de voornaamste bedrijven in het verhogen van kapitaal in het laatste kwartaal, verantwoordelijk voor 73% van de totale opgehaalde fondsen. Aan het einde van maart beschikten deze miners over 32.200 Bitcoin en $1,33 miljard aan contant geld.

Hoewel de Bitcoin koers is gestegen in de aanloop naar de halving, blijkt uit de recente financiële resultaten dat de mining nog steeds een steun in de rug kunnen gebruiken van de markt.

cash flow bitcoin mining bedrijven 22 mei 2024 BlocksBridge
Bron: BlocksBridge.

Wat houdt equity financing in?

Met equity financing verkoopt een bedrijf aandelen om kapitaal op te halen bij investeerders. Dit mechanisme wordt vaak gebruikt door beursgenoteerde bedrijven om nieuwe aandelen uit te geven en zo meer geld op te halen. Bitcoin miners zetten dit kapitaal veelal in voor de aanschaf van nieuwe mining apparatuur, technologische upgrades en het dekken van operationele kosten, vooral rondom de Bitcoin halving waarbij de inkomsten halveren.

Aandelenprestaties in 2024

Ondanks de stijging van de Bitcoin koers, presteren de aandelen van Bitcoin miners zoals Marathon Digital minder goed in 2024. Het aandeel van Marathon is sinds het begin van het jaar met 5,50% gedaald, een indicatie dat investeerders mogelijk terughoudend zijn geworden vanwege de halving en de historische volatiliteit van de sector.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme