Bitcoin langetermijnhouders starten accumulatie na maanden van verkoop, volgens Glassnode

Home » Nieuws » Bitcoin langetermijnhouders starten accumulatie na maanden van verkoop, volgens Glassnode

Gegevens van het on-chain analysebedrijf Glassnode tonen aan dat langetermijnhouders van Bitcoin (BTC), na maanden van verkopen, weer zijn begonnen met het accumuleren van munten, voor het eerst sinds december 2023.

Dit markeert een opvallende verandering in het gedrag van investeerders die tot nu toe een verkoopdruk hadden laten zien. “Ondanks dat de prijs van Bitcoin net onder zijn recordhoogte blijft, is er een duidelijke consolidatie zichtbaar waarbij langetermijnhouders weer munten beginnen te verzamelen,” meldt Glassnode.

Afkoeling van de verkoopdruk

De verkoopdruk onder deze groep heeft de afgelopen week aanzienlijk afgenomen. Dit suggereert dat er een aanzienlijke mate van marktvolatiliteit nodig zou zijn om een nieuwe golf van verkoopacties te motiveren. Daarnaast wijzen de analisten op marktindicatoren die een terugkeer van de vraagzijde aanduiden. In de afgelopen week noteerden in de VS gevestigde spot Bitcoin ETF’s een netto instroom van $242 miljoen per dag.

“Gezien de natuurlijke dagelijkse verkoopdruk door mijnwerkers sinds de halvering van $32 miljoen per dag, is de ETF-koopdruk bijna acht keer groter, wat de omvang en impact van de ETFs benadrukt,” voegt de analist toe.

bitcoin lange termijn houder mvrv glassnode
Bron: Glassnode.

Een gematigde bull-cyclus

In tegenstelling tot eerdere bullmarkten, waar de prijsacties van Bitcoin vaak sterk fluctueerden, is de prijsbeweging in de afgelopen drie maanden relatief gematigd geweest. Glassnode merkt op dat Bitcoin over de laatste drie maanden wekelijkse, maandelijkse en driemaandelijkse winsten van respectievelijk meer dan 3,3%, 7,4% en 25,6% heeft geboekt op slechts vijf van de laatste 90 dagen.

“In eerdere cycli bereikte deze telling tussen de 18 en 26 dagen, wat suggereert dat de huidige markt enigszins meer gemeten kan zijn ten opzichte van historische bullmarkten,” voegen de analisten toe.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme