Bitcoin ETF’s in de VS herstellen sterk na moeilijke aprilmaand

Home » Nieuws » Bitcoin ETF’s in de VS herstellen sterk na moeilijke aprilmaand

De Bitcoin (BTC) Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten hebben in de afgelopen week een positieve wending genomen. Na een uitdagende maand april, waarin de koers van Bitcoin met ongeveer 20 procent daalde en er aanzienlijke kapitaal uitstromen waren, hebben de instromen in mei deze negatieve ontwikkelingen volledig geneutraliseerd.

Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, merkt op dat dergelijke fluctuaties normaal zijn in de levenscyclus van een ETF. “Het is belangrijk om niet te emotioneel te reageren op de stroomveranderingen,” zegt hij. “Deze behoren tot de levensduur van een ETF en zullen op de lange termijn waarschijnlijk positief uitvallen.”

Aanzienlijke instromen signaleren vertrouwen

In mei is een duidelijke ommekeer zichtbaar geworden met $1,3 miljard aan nieuwe instromen in Bitcoin ETF’s, waardoor de negatieve stromen van april volledig zijn gecompenseerd. Dit herstel valt samen met een heropleving van de Bitcoin koers, die momenteel rond de $67.000 dollar handelt, een stijging van 18 procent ten opzichte van het dieptepunt in april.

Afgelopen vrijdag alleen al werd een aanzienlijke instroom geregistreerd bij de Bitcoin ETF’s, met een totaal van $211,5 miljoen, wat de wekelijkse instromen op $939 miljoen brengt.

bitcoin etf stromen farside
Bitcoin ETF stromen. Bron: Farside.

Grote spelers blijven investeren

Sinds de lancering is er minstens $12,3 miljard geïnvesteerd in de Bitcoin ETF’s, met Grayscale’s GBTC, Fidelity en BlackRock die aanzienlijke bedragen ontvingen. De recente gegevens tonen aan dat zowel Grayscale als BlackRock en Fidelity nieuwe instromen hebben geregistreerd met respectievelijk $31,6 miljoen, $99,4 miljoen en $38,1 miljoen.

Deze fondsen zijn bijzonder populair geworden, mede door hun vermogen om snel liquiditeit te bereiken, wat ze aantrekkelijk maakt voor zowel kortetermijn- als langetermijninvesteerders.

Diversiteit en dynamiek in de markt

De markt voor Bitcoin ETF’s heeft niet alleen aangetoond veerkrachtig te zijn, maar laat ook een grote diversiteit aan investeerders zien. Instellingen variërend van hedgefondsen tot traditionele financiële zwaargewichten zoals Morgan Stanley hebben interesse getoond.

De diversiteit en het aantal investeerders in deze ETF’s blijven groeien, wat wijst op een blijvende en toenemende acceptatie van Bitcoin als een waardevolle toevoeging aan diverse beleggingsportefeuilles.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme