Bitcoin blijft stilstaan en halving komt dichterbij: wat gaat de koers doen?

Home » Nieuws » Bitcoin blijft stilstaan en halving komt dichterbij: wat gaat de koers doen?

Er lijkt weinig pit te zitten in de koers van Bitcoin (BTC). De koers van grootste cryptomunt ter wereld, met een marktkapitalisatie van $841 miljard dollar, bevindt zich al ruim negen weken in range tussen $38.000 en $49.000. 

Nu de Bitcoin halving dichterbij begint te komen zien we investeerders in cryptomunten enthousiast worden over de komende maanden voor de crypto markt. Er wordt verwacht dat de koers van Bitcoin en altcoins een flinke stijging zal gaan maken nadat de halving heeft plaatsgevonden. 

In de onderstaande afbeelding wordt visueel weergegeven hoe de koers van Bitcoin heeft gereageerd op de voorgaande halvings.

Na donkerblauw komt er een periode van rood, waarin de koers tot voorheen telkens explosief is gestegen. Er is dus een redelijk sterke kans aanwezig dat de koers van Bitcoin na april een run richting de $100.000 zal gaan maken.

De koers van Bitcoin begeeft zich dus al ruim 64 dagen in een gebied tussen $38.750 en $47.000 met hier en daar wat uitspattingen. Zoals we kunnen waarnemen, staat de huidige koers in het midden van de range, waardoor het lastig wordt te zeggen wat de koers vanaf dit punt zal doen. Een beweging richting zowel de boven- als onderzijde is namelijk mogelijk. 

Wel kunnen we constateren dat de koers van Bitcoin binnen deze range voor een korte periode onder de $40.000 heeft gestaan. Al vrij gauw daarna steeg de koers terug boven de $40.000 en wist het een lokale top van $43.750 neer te zetten. Dit geeft een signaal af dat kopers bereid zijn de markt te betreden en dat Bitcoin zich in een sterke positie begeeft.

In de bovenstaande afbeelding is duidelijk te zien in welke fase van de cyclus de koers zich nu bevindt. In de grafiek zijn zowel een rode als een blauwe trendlijn te zien. In een bear market is deze trendlijn rood en in een bull market is de trendlijn blauw. Zodoende blijkt uit de grafiek dat de trendlijn aan het einde van oktober is veranderd van de rode kleur naar de blauwe kleur, waarbij het bevestigt dat de koers van Bitcoin begonnen is aan een nieuwe bull market.

De komende periode lijkt dus voornamelijk positief te zijn voor de Bitcoin koers, maar er is nog wel relatief veel onzekerheid. Daarom kan het verstandig zijn om de ontwikkelingen de komende dagen goed in de gaten te houden.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme