Bitcoin analyse belicht: De impact van ‘HODL Waves’

Home » Nieuws » Bitcoin analyse belicht: De impact van ‘HODL Waves’

In een nieuwe YouTube-video legt crypto-analist Benjamin Cowen de verschillen uit tussen langdurige en kortstondige Bitcoin (BTC) houders, gebaseerd op hoe lang de munt in een wallet bewaard blijft.

Deze on-chain data onthult essentiële inzichten in het gedrag van investeerders en de mogelijke toekomstige prijsontwikkelingen van Bitcoin.

De rol van korte- en langetermijnhouders

Cowen benadrukt hoe de dynamiek tussen korte- en langetermijnhouders tijdens marktmania of aan de top van cycli duidelijk verandert.

Historische gegevens, zoals de pieken van kortetermijnhouders in 2013, 2017, en vooral de piek in april 2021, tonen aan dat tijdens deze periodes langetermijnhouders beginnen te verkopen aan nieuwe investeerders die de markt betreden. Dit patroon kan wijzen op mogelijke tops, waarbij de prijs waarschijnlijk een hoogtepunt bereikt heeft.

Sociale risicomodellen en marktanalyse

Een interessante toevoeging door Cowen is het sociale risicomodel dat na de dubbele top van 2021 werd geïntroduceerd. Dit model helpt bij het analyseren van trends en het signaleren van verschuivingen in de interesse van retailinvesteerders, wat kan wijzen op toekomstige markttoppen.

Dit model toont het belang van het volgen van sociale indicatoren samen met traditionele on-chain data om een vollediger beeld van de markt te krijgen.

On-chain data

Cowen waarschuwt voor de risico’s van het interpreteren van on-chain indicatoren met een persoonlijke bias. Hij onderstreept het belang van het gebruik van on-chain risicometrics als een meer objectieve manier om de markt te beoordelen.

Dergelijke metingen kunnen investeerders een helderder beeld geven van de werkelijke marktcondities, ongeacht persoonlijke meningen of tijdelijke marktsentimenten.

Vooruitzicht en strategie

Hoewel Cowen de waarde van deze indicatoren erkent, benadrukt hij dat actie in de prijs van Bitcoin uiteindelijk de belangrijkste leidraad blijft voor investeringsbeslissingen.

Alle modellen hebben hun beperkingen, maar ze kunnen nuttig zijn om beleggers te leiden in hun besluitvorming.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme