Bernstein analisten: ‘Bitcoin stijgt naar $70.000 door innovatie en macro-economisch klimaat

Home » Nieuws » Bernstein analisten: ‘Bitcoin stijgt naar $70.000 door innovatie en macro-economisch klimaat

Analisten van het Wall Street brokerage-gigant Bernstein en Bernstein zelf zijn van mening dat Bitcoin (BTC) tegen het einde van het jaar een opwaartse koers zal kennen en de $70.000 dollar grens kan overschrijden.

Volgens recente onderzoeksnotities, die onder andere zijn gerapporteerd door StreetInsider, drijven de onlangs goedgekeurde spot BTC exchange-traded funds (ETF’s) de prijsstijging van de grootste munt qua marktkapitalisatie aan.

Prijsvorming

In deze onderzoeksnotities, opgesteld door analisten Gautam Chhugani en Mahika Sapra, wordt benadrukt dat in een markt met een beperkt aanbod, elke incrementele vraag bepalend is voor de prijsvorming. Ondanks dat ETF’s slechts 3,5% van de totale voorraad uitmaken en meer dan 12% van Bitcoin nog op beurzen staat, is het vooral de netto incrementele vraag die telt, gezien de verkoopdruk makkelijker te voorspellen is.

Chhugani en Sapra wijzen ook op de potentie van Amerikaanse Bitcoin mining bedrijven om dit jaar hun operaties uit te breiden, ondanks de aanstaande halving van Bitcoin in april, waarbij de beloningen voor het mijnen van BTC worden gehalveerd. Ze verwachten dat 15% van de miners met hoge kosten hun productie zal verminderen, maar dat de kostenefficiënte en competitieve miners hun marktaandeel zullen vergroten, waarbij RIOT en CLSK als voorkeursopties worden genoemd.

Verder voorspellen de analisten dat de ontwikkeling van Bitcoin laag-twee protocollen de algehele efficiëntie van het netwerk zal verhogen, waarbij verwacht wordt dat deze laag-twee netwerken niet alleen de transactie-inkomsten voor mijnwerkers zullen blijven stimuleren, maar ook economische activiteit zullen aanwakkeren door tokenmints en NFT (non-fungible token) ordinals, naarmate het Bitcoin-ontwikkelaarsecosysteem groeit.

Tot slot geven ze aan dat het macro-economische landschap dit jaar gunstig kan zijn voor Bitcoin.

Indien vroege verkiezingstrends wijzen op een mogelijke regimewisseling na de verkiezingen, en met potentiële wijzigingen in het huidige, voor crypto ongunstige, leiderschap bij de SEC (U.S. Securities and Exchange Commission), zou Bitcoin kunnen profiteren van deze signalen, waarbij renteverlagingen nog een extra impuls aan de rally kunnen geven.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme