ARKB ziet record uitstroom van $87,5 miljoen, Grayscale niet langer koploper in uitstromen

Home » Nieuws » ARKB ziet record uitstroom van $87,5 miljoen, Grayscale niet langer koploper in uitstromen

Voor het eerst sinds de introductie van spot Bitcoin (BTC) ETF’s in de Verenigde Staten, heeft ARK 21Shares (ARKB) met meer dan $87 miljoen aan dagelijkse uitstroom een grotere uitstroom meegemaakt dan Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), met een verlies van ongeveer 1.300 BTC op 2 april, volgens voorlopige gegevens van Farside Investors.

Aan de andere kant registreerde GBTC, dat consequent dagelijkse uitstromen heeft gemeld sinds de omzetting naar een spot ETF, een relatief lage daguitstroom van $81,9 miljoen, aanzienlijk minder dan het gemiddelde van $254 miljoen per dag gedurende de voorgaande vijf handelsdagen. In totaal heeft Grayscale in de afgelopen drie maanden ongeveer $15,1 miljard verloren.

BlackRock ziet $150 miljoen instroom

Ondanks deze uitstromen zag BlackRock’s fonds een instroom van $150,5 miljoen, wat resulteerde in een netto totale instroom van $40,3 miljoen voor de dag. ARKB, ondanks de recente uitstromen, blijft het op twee na grootste van de tien nieuw gelanceerde spot ETF’s, met een beheerd vermogen (AUM) van $2,2 miljard, alleen overtroffen door BlackRock en Fidelity’s fondsen met respectievelijk $14,1 miljard en $7,6 miljard in AUM.

Bovendien is ARKB de zesde grootste houder van Bitcoin onder fondsen, bedrijven en miners, met een totaal van 44,662 BTC, ondanks het verlies van 291,000 Bitcoin sinds de conversie naar een ETF.

GBTC leidt echter nog steeds in termen van totaal gehouden Bitcoin, met ongeveer 329,000 Bitcoin in beheer.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme