Anthony Scaramucci voorspelt bredere adoptie van Bitcoin door pensioenfondsen

Home » Nieuws » Anthony Scaramucci voorspelt bredere adoptie van Bitcoin door pensioenfondsen

Anthony Scaramucci, oprichter van SkyBridge Capital, voorspelt dat meer pensioenfondsen Bitcoin (BTC) zullen opnemen in hun beleggingsportefeuilles.

Deze verwachting deelde hij in een interview met CNBC’s Squawk Box, waar hij zijn visie gaf op de toekomst van institutionele investeringen in cryptocurrency.

Institutionele adoptie neemt toe

Scaramucci benadrukte dat de institutionele adoptie van Bitcoin nu plaatsvindt, gestimuleerd door recente regelgevende goedkeuringen die een belangrijke drempel hebben weggenomen voor grootschalige instellingen. Hij wees op de staat Wisconsin als een belangrijk voorbeeld. De State of Wisconsin Investment Board, een staatsagentschap dat beleggingen beheert voor openbare pensioen- en trustfondsen, heeft onlangs onthuld ongeveer $163 miljoen dollar te hebben geïnvesteerd in BlackRock’s iShares Bitcoin Trust en Grayscale’s Bitcoin Trust.

“De staat Wisconsin heeft aangekondigd. We verwachten dat andere pensioenfondsen zullen volgen. En natuurlijk, Bitcoin heeft nu de regelgevende goedkeuring. En ik denk dat dat de beperkende factor was voor veel van deze grootschalige instellingen… Veel slimme instellingen zeggen nu: ‘Laat me hier snel bij zijn.'”, aldus Scaramucci.

Vroege adoptie loont ondanks uitdagingen

Verder gelooft Scaramucci dat, ondanks de uitdagingen die gepaard gaan met een vroege adoptie, zoals marktvolatiliteit, het loont om vroeg in Bitcoin te investeren. “Soms, als je vroeg bent, krijg je veel tegenslagen. Maar ik denk dat het loont om vroeg in Bitcoin te zijn en we zijn nog steeds vroeg,” zei hij.

Toekomstvisie op Bitcoin

Scaramucci heeft zijn voorspelling dat Bitcoin uiteindelijk $150,000 zal bereiken herhaald, wijzend op de toenemende wereldwijde adoptie van de cryptocurrency. Hij merkte op dat Bitcoin meer dan 30% uitmaakt van de activa van SkyBridge en dat hij optimistischer is over Bitcoin bij $60,000 dan toen het vorig jaar $30,000 was, mede dankzij de recente ETF-adopties van Blackrock Inc. en andere grote financiële firma’s.

“Momenteel heeft slechts 4.8% van de wereldbevolking Bitcoin,” legde Scaramucci uit. “Dat is vergelijkbaar met het Web 1 in 1999, en ik zou je alleen willen aanraden om naar de volatiliteit van aandelen zoals Amazon, eBay, etcetera terug in 1999 te kijken. Naarmate dingen zich aanpassen en opschalen, en ik voorspel dat Bitcoin zal opschalen, zul je een situatie zien waarin Bitcoin een miljard gebruikers heeft, de waarde van dat netwerk zal exponentieel groter zijn en Bitcoin zal op $150,000 staan.”

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme