Bitcoin trotseert marktvolatiliteit met licht herstel, altcoins hebben het zwaar

Home » Nieuws » Bitcoin trotseert marktvolatiliteit met licht herstel, altcoins hebben het zwaar

De cryptomarkt heeft in de afgelopen 24 uur een aantal opvallende schommelingen meegemaakt, waarbij Bitcoin (BTC) zich herstelde tot het niveau van $67.000 dollar, maar daarna weer daalde tot ongeveer $65.000 dollar.

Dit vertegenwoordigt een daling van 16,7% ten opzichte van het hoogste punt ooit, toen de Bitcoin koers de $73.000 kortstondig had bereikt.

Altcoins onder druk

Terwijl Bitcoin een kleine opleving kende, ondervonden altcoins zoals Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), en Shiba Inu (SHIB) aanzienlijke dalingen, variërend van 2% tot 5%. Andere altcoins, zoals TomiNET en Kyber Network, zagen zelfs grotere verliezen, met dalingen van respectievelijk 25% en 22,1%.

Deze neergang in de altcoin-markt wordt weerspiegeld door de algemene trend waarbij altcoins volgen in de voetstappen van Bitcoin’s volatiliteit.

bitcoin koers 24 uur
Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

De impact van liquidaties en marktvolatiliteit

De recente prijsdalingen hebben geleid tot aanzienlijke liquidaties binnen de markt. CoinGlass meldde dat er voor 68 miljoen euro aan Bitcoin-posities is geliquideerd als gevolg van de prijsdalingen. Deze liquidaties geven blijk van de uitdagingen waarmee handelaren geconfronteerd worden bij het handhaven van hun lange posities in een uiterst volatiele markt.

Zelfs met groeiende interesse van grote institutionele beleggers, blijven de crypto prijsschommelingen een belangrijk risico voor beleggers.

Prestaties van Ripple’s XRP en mining bedrijven

Ondanks de algemene marktdruk, vertoonde Ripple’s XRP een opvallende prestatie met een winst van 5% op een dag, en was het een van de weinige cryptocurrencies die een positieve prestatie toonde.

Ook sommige Bitcoin mining bedrijven, zoals Hive Digital Technologies, TeraWulf en Canaan, zagen aanzienlijke winsten van 10% tot 20%.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme