Bijna $2 miljard dollar aan crypto opties vervalt vandaag: Wat dit betekent voor de markt

Home » Nieuws » Bijna $2 miljard dollar aan crypto opties vervalt vandaag: Wat dit betekent voor de markt

Vandaag lopen opties op Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) af met een totale waarde van ongeveer $1,96 miljard dollar, wat naar verwachting aanzienlijke schommelingen op de cryptomarkt kan veroorzaken.

Handelaren en investeerders houden de marktontwikkelingen scherp in de gaten, aangezien dergelijke expiraties vaak leiden tot onvoorspelbare prijsvolatiliteit.

Basisbegrip van crypto-opties

Opties zijn financiële instrumenten die kopers het recht geven, maar niet de verplichting, om Bitcoin of Ethereum te kopen of verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs op een vastgestelde datum in de toekomst.

Deze rechten komen met een kostenplaatje, de premie, die afhankelijk is van diverse factoren zoals de huidige marktprijs, de uitoefenprijs, de vervaldatum en verwachte prijsschommelingen.

bitcoin opties verlopen
Bron: Deribit.

Scenario’s bij expiratie van opties

Er zijn twee hoofdtypen opties: call opties en put opties. Bij een call optie kan de koper de cryptomunt kopen tegen de uitoefenprijs als de huidige marktprijs hoger is. Anders vervalt de optie waardeloos.

Bij een put optie is het omgekeerd; deze heeft waarde als de marktprijs lager is dan de uitoefenprijs, waardoor de houder kan verkopen tegen een hogere prijs.

Er verlopen vandaag Bitcoin-opties met een nominale waarde van $1,27 miljard dollar. De put-to-call ratio van 0,46 geeft aan dat meer handelaars positief zijn over de koersstijging van Bitcoin dan degenen die een daling verwachten. Voor Ethereum vervallen er 197.068 contracten met een waarde van $693,37 miljoen dollar, en een nog lagere put-to-call ratio van 0,30, wat duidt op een sterk optimisme onder handelaars.

Het maximale pijnpunt voor Bitcoin is vastgesteld op $66.500 dollar. Indien de koers daarboven sluit bij expiratie, zullen houders van put-opties significante verliezen lijden. Voor Ethereum is dit maximale pijnpunt 3.500 dollar, waarboven vergelijkbare financiële consequenties gelden voor de houders van put-opties.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme