Telegram en Helika Gaming lanceren game-accelerator met blockchain technologie

Home » Nieuws » Telegram en Helika Gaming lanceren game-accelerator met blockchain technologie

Telegram heeft een nieuwe stap gezet in de game-industrie door de introductie van de Telegram Gaming Accelerator, in samenwerking met Helika Gaming.

Deze ontwikkeling volgt op het succes van blockchain-aangedreven mini-apps die aanzienlijke groei hebben gezien op het platform.

Innovatie stimuleren met blockchain en mini-apps

Het programma is speciaal ontworpen om te profiteren van de recente opmars van mini-apps en de integratie van blockchain technologie. Dit is met name gericht op het verbeteren van de game-ervaring voor gebruikers op Telegram. Eerdere successen, zoals Hamster Kombat, dat in maart werd gelanceerd en meer dan 200 miljoen spelers wist te trekken, hebben aangetoond dat er een groot potentieel ligt in deze innovatieve benadering.

De enorme gebruikersbasis van Telegram, voortkomend uit de populariteit van deze mini-apps, wordt nu beschouwd als de “nieuwe norm” binnen het gaming landschap, zoals onthuld door Notcoin op het platform X. De samenwerking met Helika Gaming is een strategische zet om het acceleratorprogramma specifiek uit te breiden naar gameontwikkelaars.

Financiering en ondersteuning voor ontwikkelaars

Met een stevige financiering van $50 miljoen dollar vanuit Helika Accelerate, zal het programma gericht zijn op het stimuleren van innovatie en groei onder ontwikkelaars die interesse hebben in het ontwikkelen van geïntegreerde gaming applicaties binnen Telegram.

Deze financiering zal beschikbaar worden gesteld aan gamestudio’s, mobiele app-ontwikkelaars, en onafhankelijke creatievelingen.

notcoin telegram helika gaming samenwerking
Bron: Notcoin op X.

Creëren van een unieke game-ervaring

Het doel van het partnerschap is om een unieke en innovatieve game-ervaring te creëren die de mogelijkheden van de Ton-blockchain naadloos integreert met het platform van Telegram. Deze aanpak is bedoeld om het aantal beschikbare games op het platform te diversifiëren en een breder publiek aan te trekken door het stimuleren van game-ontwikkeling.

De inschrijvingen voor het Telegram Gaming Accelerator-programma gaan volgende week van start.

Succesverhaal van Notcoin in de wereld van crypto-games

In januari maakte de virale clickergame Notcoin furore in de wereld van cryptogames door meer dan 20 miljoen aanmeldingen te registreren in minder dan een maand.

Sasha Plotvinov, de oprichter van Open Builders en het brein achter Notcoin, legde in april uit hoe het spel de industrie veranderde door het onboardingproces te vereenvoudigen en daarmee alle hindernissen voor nieuwe gebruikers weg te nemen, wat hen sterk motiveerde om zich volledig te storten op Web3.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme