Martin Shkreli, alias ‘Pharma Bro’, zegt dat hij DJT-token hielp creëren

Home » Nieuws » Martin Shkreli, alias ‘Pharma Bro’, zegt dat hij DJT-token hielp creëren

De controversiële ondernemer Martin Shkreli heeft beweerd mede-verantwoordelijk te zijn voor het creëren van de DJT, een Solana (SOL) token met thema’s rondom Donald Trump. Dit nieuws werd naar buiten gebracht door blockchain detective ZachXBT.

Shkreli, die eerder veroordeeld werd voor effectenfraude, zou in een privébericht op het sociale platform X hebben verklaard dat hij samen met Barron meer dan 1.000 bewijzen had voor hun betrokkenheid bij het ontwerpen van de DJT-token. Deze beweringen lijken te verwijzen naar Barron Trump. Shkreli maakte vervolgens bekend dat hij de DJT had gecreëerd tijdens een X Spaces die hij kort daarna hostte.

De beloning van Arkham en de rol van ZachXBT

De directe boodschap van Shkreli en de daaropvolgende aankondiging volgden op de publieke acceptatie door ZachXBT van een beloning van $150.000 dollar van het blockchain data platform Arkham, voor degene die de ware maker van de viral token kan identificeren.

martin shkreli zachxbt djt onthulling tweet
Bron: ZachXBT op X.

ZachXBT versterkte de vermeende link tussen DJT en Shkreli verder met blockchain transactiegegevens die aantoonden dat een grote DJT-houder $832.000 aan tokens verkocht voor de USDC stablecoin. Opvallend is dat dezelfde crypto portemonnee ook een aanzienlijke hoeveelheid tokens bevatte van Shkreli’s project, Shoggoth.ai.

Voor zijn laatste aankondiging op X Spaces, claimde Shkreli dat de DJT-token officieel geassocieerd was met de Trump-campagne, en zette hij een weddenschap van $100 miljoen op met de pseudonieme crypto-handelaar GCR dat de token authentiek was.

De fluctuatie van de DJT-token en geruchten over Trump’s betrokkenheid

De DJT-token kende een opmerkelijke stijging van meer dan 300% eerder op dinsdag, met een handelsvolume van meer dan $472 miljoen, te midden van een onbevestigd rapport van PirateWire dat beweerde dat de voormalige Amerikaanse president de token had gelanceerd.

De waarde van de DJT-token zakte vervolgens met 33% terug naar $0,01306 in de afgelopen 24 uur, volgens gegevens van CoinGecko.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme