Hongkong zet stop op Worldcoin vanwege overtredingen privacyregels

Home » Nieuws » Hongkong zet stop op Worldcoin vanwege overtredingen privacyregels

De Privacy Commissioner for Personal Data (PCPD) in Hongkong heeft een uitgebreid onderzoek afgerond naar het Worldcoin (WLD) project, geleid door OpenAI CEO Sam Altman.

Dit onderzoek begon in januari 2024 naar aanleiding van zorgen over de methodes voor identiteitsverificatie die Worldcoin gebruikte. De PCPD concludeerde dat de operaties van Worldcoin in strijd waren met de Personal Data (Privacy) Ordinance (PDPO) van Hongkong.

Uitgifte van handhavingsmededeling

Op 22 mei heeft Ada Chung Lai-ling, de Privacy Commissioner, een handhavingsmededeling uitgegeven waarin Worldcoin bevolen wordt om onmiddellijk alle activiteiten in Hongkong te staken die betrekking hebben op het scannen en verzamelen van iris- en gezichtsafbeeldingen met iris scanapparaten.

De PCPD merkte op dat het verzamelen van gezichtsafbeeldingen voor verificatie van ‘menselijkheid’ onnodig was omdat de operators van de iris scanapparaten deze verificatie al ter plekke konden uitvoeren.

Tekortkomingen in informatieverstrekking

Het onderzoek onthulde dat de privacyverklaring van Worldcoin niet beschikbaar was in het Chinees, wat betekende dat niet-Engelssprekende deelnemers het projectbeleid en de voorwaarden niet konden begrijpen. Operatoren gaven geen uitleg of bevestiging van het begrip van de documenten door de deelnemers.

Ook werden deelnemers niet geïnformeerd over de mogelijke risico’s die gepaard gaan met het openbaren van hun biometrische gegevens.

Onrechtmatige dataverzameling en -retentie

De PCPD bestempelde de verzameling van gezichts- en irisafbeeldingen als oneerlijk en onwettig. Bovendien werd geoordeeld dat het bewaren van gevoelige biometrische gegevens voor maximaal 10 jaar, uitsluitend voor AI-modeltraining, ongerechtvaardigd was. Worldcoin had tijdens zijn operaties in Hongkong de gezichten en irissen van 8,302 personen gescand.

Internationale zorgen en acties

Worldcoin heeft internationaal aandacht getrokken vanwege privacyzorgen, wat heeft geleid tot de opschorting van diensten in Kenia en het pauzeren van irisscans in India. In Hongkong had Worldcoin meer dan 8.000 mensen gescand, wat bijdroeg aan de uitgifte van meer dan vijf miljoen “World ID’s” wereldwijd en de claim van 137 miljoen crypto tokens in meer dan 160 landen.

Het project blijft volhouden dat de verzamelde persoonsgegevens versleuteld en veilig zijn, ondanks de opgelegde sancties.

Koop je Worldcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme