EigenLayer start tweede fase van token airdrop; claimperiode nu geopend

Home » Nieuws » EigenLayer start tweede fase van token airdrop; claimperiode nu geopend

De Eigen Foundation heeft de claims geopend voor de tweede fase van hun eerste seizoen van de stakedrop, waarbij gebruikers van vloeibare restakingsprotocollen die zijn geïntegreerd met EigenLayer, hun tokens kunnen claimen.

Deze fase is specifiek bedoeld voor gebruikers van Liquid Restaking Tokens (LRT’s) zoals Kelp, Pendle en Equilibrium, die hun Ether (ETH) vóór de momentopname op 15 maart 2024 hadden heringezet. Het venster voor het claimen van deze tokens is geopend tot 7 september 2024.

Distributie van tokens en gebruikersbeloningen

Tijdens deze tweede fase, die volgt op de succesvolle afronding van de eerste fase vorige maand, worden de toewijzingen voor elk LRT-protocol gebaseerd op interacties met EigenLayer gehandhaafd. Dit is dezelfde criteria die gebruikt werd in de eerste fase, zonder dat er straffen toegepast werden.

In aanvulling hierop hebben in aanmerking komende wallets ook een bonus van 100 Eigen tokens ontvangen. Met de uitrol van deze tweede fase komt het eerste seizoen ten einde, waarbij bijna 113 miljoen Eigen tokens zijn verdeeld uit de totale voorraad van 1,67 miljard tokens bij lancering.

eigen layer airdrop seizoen 2
Bron: Eigen Layer op X.

Niet-overdraagbare tokens en toekomstige plannen

Hoewel de tijdens het eerste seizoen toegekende Eigen tokens geclaimd kunnen worden, zijn ze momenteel niet overdraagbaar. Het is de bedoeling dat deze tokens vanaf september 2024 verhandelbaar worden gemaakt. De foundation heeft aangekondigd dat seizoen 2 van de stakedrop al onderweg is en dat details over de volgende ronde binnenkort worden vrijgegeven.

Net als in het eerste seizoen, zal ook in het tweede stakedrop-seizoen 5% van de voorraad worden toegewezen aan deelnemers.

De rol van EigenLayer in het Ethereum-netwerk

EigenLayer is een platform dat gebruikers in staat stelt ether te storten en opnieuw in te zetten via diverse vloeibare stakings-tokens, met als doel deze fondsen te gebruiken om netwerken van derden of actief gevalideerde diensten te beveiligen.

Sinds de lancering in juni 2023 is er al voor $19 miljard dollar aan Ethereum ingezet via het platform. Het project introduceert ook een nieuw crypto-economisch beveiligingssysteem, bekend als intersubjectieve forking, dat een aanvullende rol moet spelen in het opnieuw inzetten van ether.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme