Changpeng Zhao bezit 64% van Binance Coin, onthult forensische analyse

Home » Nieuws » Changpeng Zhao bezit 64% van Binance Coin, onthult forensische analyse

Een forensische analyse uitgevoerd door Gray Wolf Analytics en gepubliceerd door Forbes heeft onthuld dat Changpeng Zhao, de oprichter van Binance, een aanzienlijk deel van de Binance Coin (BNB) tokens bezit.

Dit bezit heeft zijn rijkdom aanzienlijk vergroot, waarbij Zhao naar verluidt controle heeft over ongeveer 64% van de in omloop zijnde BNB, wat neerkomt op 94 miljoen tokens.

Waarom Zhao 64% van Binance’s BNB bezit

BNB is de native token van het crypto exchange platform Binance en biedt houders kortingen op handelskosten. De totale voorraad van deze digitale asset is gemaximeerd op 200 miljoen tokens, waarvan er momenteel meer dan 147 miljoen in omloop zijn. Opvallend is dat de prijs van BNB sinds het begin van het jaar meer dan verdubbeld is, met een piek van bijna $720 deze week.

Hoewel Zhao nooit publiekelijk zijn exacte BNB-bezittingen heeft onthuld, wees het whitepaper uit 2017 van de initiële muntaanbieding (ICO) van BNB 80 miljoen tokens toe aan het oprichtingsteam. Uit analyses blijkt dat Binance nog steeds 46,2 miljoen van deze tokens bezit. Gezien Zhao’s 90% eigenaarschap van Binance, zou zijn aandeel ongeveer 41,6 miljoen tokens bedragen.

BNB coin koers 1 jaar
Binance Coin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Verdere toename van Zhao’s BNB-bezittingen

Verdere analyses suggereren dat Changpeng Zhao zijn BNB-bezit heeft vergroot door aanvullende middelen. Volgens Forbes was de ICO van Binance onderingeschreven, waarbij slechts 10,8 miljoen BNB werd verkocht in plaats van de geclaimde 100 miljoen. De niet-verkochte tokens, ongeveer 58 miljoen BNB, werden naar verluidt overgedragen naar Zhao’s portemonnees. Daarom zou Zhao, op basis van zijn 90% eigendom, ongeveer 52 miljoen van deze tokens beheren.

Zhao’s totale bezittingen uit de oorspronkelijke teambeloning en de onverkochte tokens zouden oplopen tot ongeveer 94 miljoen BNB. Dientengevolge concludeerde Forbes dat Zhao’s aanzienlijke bezittingen hem hebben gekatapulteerd naar de status van 24ste rijkste persoon ter wereld, met een geschat vermogen van $61 miljard dollar.

Koop je BNB voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme