Sam Trabucco vraagt om eerlijke straf voor vriend en voormalig FTX mede-CEO

Home » Nieuws » Sam Trabucco vraagt om eerlijke straf voor vriend en voormalig FTX mede-CEO

Sam Trabucco, de voormalige mede-CEO van Alameda Research, heeft onlangs in een uitgebreide brief zijn steun uitgesproken voor Ryan Salame, voormalig mede-CEO van FTX Digital Markets.

Deze brief van drie pagina’s, ingediend op 6 mei, behoort tot de langste van de 28 karakterreferenties ten gunste van Salame.

Erkenning van misdrijven met oog voor proportie

Trabucco erkent dat Salame betrokken was bij illegale activiteiten, maar benadrukt dat de straf in verhouding moet staan tot zijn persoonlijke integriteit, die hij liefdevol beschrijft. “Ryan is mijn beste vriend,” schrijft Trabucco. “Hij heeft misdaden begaan, dat erkent hij en hij is bereid de gevolgen te accepteren. Ik wil dat die gevolgen eerlijk zijn — niet te licht, niet te zwaar, maar rechtvaardig.”

Salame heeft schuld bekend aan het samenzweren om onwettige politieke bijdragen te leveren en aan het opereren van een ongelicenseerd geldtransmissiebedrijf. Zijn proces is gepland op 28 mei, waarbij hij heeft verzocht om niet meer dan 18 maanden gevangenisstraf.

brief ftx ryan salame
Bron: Courtlistener.

Een diepe vriendschap geboren uit tegenstellingen

De vriendschap tussen Trabucco en Salame lijkt op papier onwaarschijnlijk door hun tegenovergestelde persoonlijkheden. Trabucco, die zichzelf beschrijft als een nerd die van bordspellen houdt, vindt in Salame, een sociaal en moeiteloos populaire persoon, een bijzondere vriend. “Ondanks onze verschillen zag Ryan gemakkelijk voorbij het oppervlakkige. Zonder die openheid hadden we nooit ontdekt hoe hilarisch we elkaar vinden,” verklaart Trabucco, die deze unieke vriendschap enorm waardeert.

De impact van Salame’s karakter op moeilijke tijden

Trabucco benadrukt hoe Salame hem door de moeilijkste periodes van zijn leven hielp, vooral tijdens lange uren van overwerk in het FTX-kantoor in Hong Kong. Salame’s inspanningen om Trabucco te betrekken bij activiteiten maakten deze zware jaren draaglijk. Trabucco stelt dat zonder Salame, hij niet zeker weet hoe hij deze jaren had doorstaan.

In zijn slotpleidooi vraagt Trabucco dat de straf voor Salame niet alleen zijn illegale daden weerspiegelt, maar ook zijn welwillende karakter. “Ryan verdient het om de gevolgen van zijn acties onder ogen te zien. Ik wil alleen dat die gevolgen eerlijk zijn — voor hem, maar ook voor de wereld, die veel slechter af zal zijn zonder hem er volledig in,” besluit Trabucco.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme