Ethereum stelt 13 maart vast voor ‘Dencun’ upgrade met proto-danksharding

Home » Nieuws » Ethereum stelt 13 maart vast voor ‘Dencun’ upgrade met proto-danksharding

De kernontwikkelaars van Ethereum (ETH) hebben een specifieke tijd overeengekomen voor de uitrol van de Dencun upgrade, die gepland staat om geactiveerd te worden op slot nummer 8626176.

Dit moment valt naar schatting op 13 maart rond 13:55 uur volgens Tim Beiko van de Ethereum Foundation.

Blobs

De Dencun upgrade, inclusief de langverwachte proto-danksharding functie via EIP-4844, zal technische verbeteringen introduceren zoals blobtransacties en tijdelijke opslag. EIP-4844 is bedoeld om off-chain “data blobs” te integreren, waardoor meer gegevens kunnen worden opgenomen in Ethereum-transacties zonder de verwerkingstijden van blokken te beïnvloeden. Blobs zijn ontworpen om Ethereum beter te ondersteunen in laag 2-netwerken zoals zkSync, Optimism en Arbitrum, en helpen om te voldoen aan de vereisten voor gegevensopslag van deze netwerken.

Deze upgrade volgt op een reeks testimplementaties van Dencun, waaronder op het Goerli-testnet op 17 januari, het Sepolia-testnet op 30 januari, en het Holesky-testnet op 7 februari. Deze testfasen waren cruciaal om de gereedheid van de upgrade voor de implementatie op het hoofdnetwerk te waarborgen.

De upgrade staat vooral bekend om zijn vermogen om de kosten voor transacties op aanvullende “laag-2” netwerken te verlagen door een speciale ruimte voor gegevensopslag te bieden, en zal naar verwachting de kosten van beschikbare gegevens op Ethereum verlagen, waardoor projecten zoals Celestia, Avail en EigenDA aantrekkelijker worden.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme